La Vanguardia (Català)

Temps de primavera agradable

- @AlfredRPic­o

Deixem enrere els dies grisos, plujosos i una mica freds. La primavera, amb la sortida del sol, explota de colors. Els boscos, prats, muntanyes estan exuberants amb tanta aigua. Exagerant una mica, gairebé es veu créixer l’herba a simple vista. Potser massa pluja en algunes zones i algunes collites es veuran una mica perjudicad­es per aquest excés d’humitat, però sabem que no plou mai al gust de tots, els ramats tenen menjar en abundància. Fa tres anys per aquestes dates la pluja era molt escassa, fa dos anys, molt abundant, l’any passat molt irregular, zones molt seques i altres d’humides. De moment tenim uns dies de treva, agradables, amb aromes primaveral­s.

CATALUNYA

Nuvolosita­t variable però amb força sol, núvols més abundants a la tarda, algun xàfec aïllat al Pirineu i temperatur­es sense canvis, agradables, el sol escalfa bastant en aquesta època de l’any, inclinació similar a la de finals d’agost. Demà pocs canvis, alguns núvols, més freqüents a la tarda amb algun xàfec al Pirineu i temperatur­es sense variació. Diumenge una mica més inestable, intervals de núvols més freqüents i els xàfecs de mitja tarda del Pirineu podran afectar comarques pròximes. Temperatur­es sense canvis. Dilluns a les portes d’un canvi una mica destacable, iniciant-se a la tarda o nit i allargant-se dimarts.

ESPANYA I EUROPA

Cap de setmana amb xàfecs de tarda entre França, els Alps i est d’Europa. A partir de dilluns inestabili­tzació a tot l’oest del continent amb descens de la temperatur­a. Avançada la setmana tornen les pluges a França i les Illes Britànique­s. A Espanya continuem amb temps insegur, xàfecs avui a Andalusia i a la tarda al centre i oest. Més clarianes a l’est i les Balears. Demà temps més estable, alguns xàfecs de tarda al centre i muntanyes de la meitat est. Temperatur­es encara poc elevades. Dilluns noves pluges a Andalusia avançant cap al centre. A Badajoz, amb notable sequera fa uns mesos, ha plogut 16 dels primers 24 dies d’abril.

 ??  ??
 ?? Alfred Rodríguez Picó
Meteoròleg ??
Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain