La Vanguardia (Català)

Poemes virtuals per a l’alleujamen­t col·lectiu

- SÍLVIA COLOMÉ

Trucada al 659 86 10 32. Una veu comença a recitar un poema de Gata Cattana. “No aman de igual forma / los ricos y los pobres...”. És el telèfon de Poesia d’Emergència, que funciona amb voluntaris des de fa dos anys. Però ha estat arran de l’estat d’alarma quan la línia ha començat a rebre més peticions de versos. Fins a unes 350 a la setmana. “Al principi no em creia que la gent volgués escoltar tanta poesia”, explica Edu Bernal, impulsor de la iniciativa que aquesta setmana s’ha exportat a Bèlgica i Àustria.

Però és sobretot a les xarxes socials on la poesia més aflora aquests dies, amb multituds de propostes nascudes des del confinamen­t que conviden a compartir en forma de vers la situació actual i els sentiments que genera. “La poesia pot ser un flotador”, diu Blanca

Llum Vidal, una de les últimes poetes a col·laborar al Twitter de Poeta de Guàrdia, que publica cada dia un vídeo d’un autor recitant el seu propi poema nascut durant la quarantena.

A Instagram ha assolit popularita­t Inversos, on un poeta en desafia un altre a escriure els seus versos en 48 hores. El primer va ser Jota Santatecla, conegut com el poeta del metro. “La poesia dona una mica de calma en aquests moments, es comparteix­en emocions i ens fa més lliures des de casa nostra”, considera. El compte ha rebut la participac­ió de persones no desafiades. “Tenim més de 400 poemes”, detalla el responsabl­e de la iniciativa Rubén Ferrández. Altres propostes també han despertat la inspiració col·lectiva, com la llançada pel component de Txarango Alguer Miquel amb l’etiqueta #PoesiaEnQu­arantena i que ja ha superat els 300 poemes.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Versos de confinamen­t al compte d’Instagram Inversos
CÉSAR RANGEL Versos de confinamen­t al compte d’Instagram Inversos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain