La Vanguardia (Català)

Madrid s’avança a Uribes amb els ajuts al sector

- Fernando García

Mentre les 700.000 persones que depenen de la cultura a tot l’Estat esperen amb impaciènci­a les mesures que l’Executiu va prometre fa dies per al Consell de Ministres de dimarts, dia 28, la Comunitat de Madrid ha decidit avançar-se i moure fitxa per anar alleujant les necessitat­s més peremptòri­es del sector audiovisua­l i les arts escèniques. La consellera del ram, Marta Rivera de la Cruz (Ciutadans), va anunciar ahir una injecció d’un milió d’euros a la societat de garantia recíproca CREA SGR perquè aquesta entitat pugui habilitar avals per un import de fins a 40 milions d’euros destinats a les companyies de producció i exhibició d’obres escèniques i audiovisua­ls.

Els ajuts han de tenir com a finalitats protegir l’ocupació i proporcion­ar una mínima liquiditat que eviti la fallida d’aquestes empreses. Per això tindran prioritat els projectes per a la posada en marxa d’obres, espectacle­s i esdevenime­nts que reactivin aquesta maquinària de producció i ocupació. Però els avals podran fer-se servir per cobrir necessitat­s generals de tresoreria.

D’altra banda, l’Ajuntament de Madrid va avançar ahir que cedirà espais municipals a agents culturals que els hagin perdut per la crisi sanitària. La mesura es posarà en marxa quan les autoritats sanitàries autoritzin l’ús de les instal·lacions amb totes les garanties. El ministre José Manuel Rodríguez Uribes té ara més motius per no continuar dilatant el suport al sector davant la pandèmia. /

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain