La Vanguardia (Català)

Els primers passos de Nadal a Barcelona

Un nano de 15 anys va fer la seva primera aparició a la pista número 1 del torneig

- PEDRO HERNÁNDEZ

Fa 18 anys Rafael Nadal Parera, un nano de 15 anys, va fer la seva primera aparició a la pista número 1 de l’RCT Barcelona per disputar, per primer cop, el Trofeu Comte de Godó gràcies a un wild card que li va ser concedit a la fase prèvia del 2002. Va perdre el primer partit per 6-2 i 7-5 contra l’italià Stefano Galvani. Un dia després, Nadal va ser una de les promeses convidades al clinic Nike a la pista juntament amb Tomeu Salva, Feliciano López i Lleyton Hewitt.

El 2003 l’RCT Barcelona li va concedir la seva primera oportunita­t per jugar el quadre principal del torneig i fer-se, al seu club, amb els grans. En aquella primavera encara no existia el Vamos Rafa, ni els pantalons pirata, però la metxa de la Nadalmania ja s’havia encès. Tots volien veure en acció aquell jove de Manacor. Era temps de les primeres rodes de premsa en les quals Rafa Nadal assegurava coses com “seria un ximple si no firmés ara la carrera de Carlos Moyà”, “no sé si ser esquerrà és un avantatge”, “si m’espanta la pressió als 16, no sé què em passarà als 18” i “jugo per aprendre”.

Stefano Gavani, Juan Antonio Marín i Àlex Corretja, els seus tres primers rivals al Trofeu Comte de

Godó, ja van veure que aquell jove de Manacor era un jugador fora de l’habitual i destinat a grans èxits. Tots destacaven l’enorme energia i convicció del balear en cada un dels punts, inclosos els pilotejos.

Amb onze títols del Trofeu Comte de Godó al seu palmarès, rècord inimaginab­le el 2002, les ganes i caràcter de campió de Nadal continuen protagonit­zant detalls impagables. L’any passat, després de ser derrotat per l’austríac Dominic Thiem en semifinals, Nadal va marxar cap als vestidors. Albert Costa, director del torneig, el va seguir en silenci. De sobte, Nadal es va dirigir a Costa i va sentenciar: “Ara sé que guanyaré Roland Garros”. Setmanes després, Rafa Nadal va aixecar per dotzena vegada la Copa dels Mosqueters superant Thiem a la final de París.

 ?? DAVID AIROB ?? D’estrena. Rafael Nadal el 2003, any que va debutar en el quadre principal del Trofeu Comte de Godó
DAVID AIROB D’estrena. Rafael Nadal el 2003, any que va debutar en el quadre principal del Trofeu Comte de Godó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain