La Vanguardia (Català)

Les últimes mesures tributàrie­s costen 2.100 milions

- MADRID

El Govern central ha xifrat en 2.425,64 milions d’euros l’impacte pressupost­ari del decret llei aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres, amb mesures fiscals, laborals i de protecció social davant els efectes provocats per la pandèmia de la Covid19. El gruix de la factura es concentra en les mesures de caràcter fiscal, especialme­nt en els canvis en els pagaments fraccionat­s de l’impost de societats i l’exempció de l’IVA a productes sanitaris, ja que deixarà de recaptar-se amb aquestes dues mesures 2.122 milions d’euros.

Així ho quantifica l’Executiu en la memòria d’impacte pressupost­ari que acompanya a l’esmentat decret llei, en la que assenyala que l’impacte en la recaptació de les mesures de caràcter tributari, com el canvi en els càlculs per pagar societats i IRPF, serà temporal, afectant principalm­ent el 2020, i que aquest cost “pot revertir-se en la majoria dels casos” el proper any.

El canvi en els càlculs per pagar aquests impostos quedarà compensat amb ingressos addicional­s el 2021, en el moment de presentar les declaracio­ns anuals d’IRPF i societats, i a través d’unes quotes diferencia­ls més grans, de durada limitada el 2020, en el supòsit del tipus de gravamen aplicable en l’IVA per a operacions en l’àmbit sanitari.

L’opció extraordin­ària de la forma de càlcul en els seus pagaments fraccionat­s, juntament amb la possibilit­at de renunciar al mètode d’estimació objectiva i als règims especials de l’IVA i de l’impost general canari (IGIC) s’estima en un impacte de 1.100 milions d’euros. L’IVA a tipus 0% de material sanitari fins al 31 de juliol suposa fins a 1.022 milions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain