La Vanguardia (Català)

Nissan admet preocupaci­ó per la planta de Barcelona

Els sindicats ratifiquen la vaga a partir del 4 de maig

- DOLORS ÁLVAREZ

El president de Nissan Europa, Gianluca De Ficchy, va assegurar ahir que entén “la preocupaci­ó pels plans futurs per a la planta de Barcelona”. Així ho va admetre durant la reunió telemàtica que va mantenir amb els comitès d’empresa de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i de Montcada, i després que els sindicats convoquess­in vaga indefinida a partir del 4 de maig, quan està prevista la represa parcial de la fabricació.

De Ficchy, que va estar acompanyat del director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso, va negar que la decisió estigui ja presa, amb referència als temors expressats aquests darrers dies pels sindicats respecte al tancament de la factoria barcelonin­a.

De Ficchy va subratllar que Nissan, igual com els seus competidor­s, està treballant amb molt poca visibilita­t de la demanda a Europa i està analitzant diverses opcions, segons va explicar l’empresa en un comunicat. El directiu va afegir que, com ja va dir al gener, “s’informarà de nou abans de la parada tècnica d’estiu i s’explicarà a tots el resultat de l’estudi (de viabilitat). Fins aleshores, continuem discutint les opcions amb el Japó”.

Després de la trobada, els sindicats van expressar la seva “decepció” per no haver aconseguit aclarir el futur i es van ratificar en la convocatòr­ia de vaga indefinida. Ahir mateix van registrar la petició en el Departamen­t de Treball per a tots els centres de treball de Nissan a Barcelona: Zona Franca, Montcada, Sant Andreu de la Barca, el centre de recanvis i el centre logístic del port.

Els sindicats han intensific­at

El president europeu confirma que hi ha diverses opcions i la decisió es coneixerà abans de l’estiu

les seves protestes després de conèixer que la companyia només té previst reprendre la producció en una de les seves dues línies de fabricació i amb l’únic objectiu de lliurar les últimes 1.300 pick-ups que té compromese­s amb Mercedes.

Per a l’altra línia (la 1, on es fabrica la furgoneta elèctrica eNV200) no hi ha data de reobertura.

Els sindicats –Sigen-Usoc, CC.OO, UGT i CGT– han demanat la intervenci­ó urgent del Ministeri d’Indústria i de la Generalita­t perquè mediï davant la multinacio­nal japonesa. Miguel Ruiz, representa­nt de Sigen-Usoc, s’ha posat en contacte amb la Casa Reial apel·lant a les bones relacions del rei Felip amb l’emperador japonès. “Hem d’intentar totes les possibilit­ats”, va dir Ruiz.

Ja abans de la propagació de la pandèmia, la planta de la Zona Franca funcionava a menys del 25% de la seva capacitat i sense pla d’adjudicaci­ó de nous productes a curt termini. La crisi afecta a una mica més de 3.000 treballado­rs.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Gianluca De Ficchy
MANÉ ESPINOSA Gianluca De Ficchy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain