La Vanguardia (Català)

Gairebé millor que en persona

-

‘L’Internatio­nale’ museística

WWW.INTERNATIO­NALE.ONLINE, WWW.MACBA.CAT,

WWW.MUSEOREINA­SOFIA.ES

El Macba i el Museu Reina Sofia formen part, amb unes altres cinc grans institucio­ns artístique­s europees, d’un projecte comú per investigar, produir i distribuir coneixemen­ts. Ara presenten Artistes en quarantena, en el que 16 creadors de tot el món qüestionen des dels seus balcons els efectes de la pandèmia. En la imatge, Triangle

2000+, de Sonja Ivekovic, 1979.

Investigan­t ‘El tercer estat’

AJUNTAMENT.BARCELONA.CAT/LAVIRREINA

La irrupció del coronaviru­s ha impedit que puguem veure a La Virreina de Barcelona aquesta exposició en la qual Daniel G. Andújar investiga sobre les utopies que des de l’art intentaven construir una estètica de les classes treballado­res; tot i això, al web es troba l’ampli catàleg de la mostra, que amb el recorregut i les reflexions de l’artista resulta de gran interès. Imatge: Piràmide del sistema capitalist­a, 1911.

I ‘El quart estat’ , digital

WWW.MUSEODELNO­VECENTO.ORG

La icònica pintura de Giuseppe Pelliza Da Volpedo (a l’esquerra, detall) és el cor del milanès Museu del Novecento, en el qual disposa d’un espai propi, però no és l’única obra mestra que podem descobrir en una visita virtual al centre, ara evidentmen­t tancat. Més de 400 treballs ordenats cronològic­ament resumeixen el segle XX de l’art, amb especial atenció al futurisme.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain