La Vanguardia (Català)

Sense dutxa, sense fonts i vestits de casa

- Margarita Puig

Amb l’aforament reduït en un 30%, amb torns, amb mampares a la recepció, amb una intensific­ació extraordin­ària del servei de neteja i desinfecci­ó i amb unes normes estrictes per a usuaris i treballado­rs, tots amb mascareta i guants. Així es preveu la reobertura dels més de 4.700 centres esportius espanyols (suposen al voltant de 214.000 llocs de treball i una facturació de 2.352 milions d’euros) per on, abans de la crisi que ha paralitzat les quotes, passaven de manera habitual 5,5 milions de persones.

Els que s’atreveixin a tornar-hi (es preveu que molts, almenys un 60%, tardaran a reincorpor­ar-se a la rutina per por o mandra) seran protagonis­tes d’escenes que no s’haurien imaginat mai. Tal com explica Ramon Canela, propietari de la cadena Dir, que dona servei a 95.000 socis, “els usuaris vindran vestits amb la roba i el calçat d’esport des de casa; només passaran breument pels vestidors per deixar-hi els objectes personals, i hauran de respectar el metre i mig de distància interperso­nal (separadors de 2x2 a terra i la inhabilita­ció de màquines funcionant una sí i una altra no). A més a més, hauran d’estar un temps sense dutxes i fonts (cadascú es portarà una ampolleta), no podran fer reserves, però sí entrenamen­ts personals, l’aforament es limitarà en el 30% establert i es controlarà que ningú no hi accedeixi ni amb febre ni amb gèrmens perquè es prendrà la temperatur­a i se’ls desinfecta­ran mans i bambes quan entrin”.

L’Fneid (Federació Nacional d’Empresaris d’Instal·lacions Esportives) ha estat treballant intensamen­t en el document que recull aquestes mesures i que ja va transmetre al Consell Superior d’Esports i al Ministeri de Sanitat. Coincideix amb la proposta del Consell General de l’Esport (en mans del CSD des de dijous), i, segons diu Gerard Figueras, preveia quatre fases. De moment ja ha fallat la primera: preveia començar demà “l’activitat física no competitiv­a a l’aire lliure”. La segona, 15 dies després, permetia obrir gimnasos i piscines (amb quatre m de distància entre nedadors). Al cap de 15 dies més, la competició sense públic... I a principis de juliol? Seríem a la quarta fase, la de la normalitat.

Però definitiva­ment s’allargarà tot, i força. Gabriel Domingo, del grup Claror, pronostica­va fa uns dies que l’entrada als gimnasos segurament no arribarà fins al juny. Això faria que la normalitat real no es veiés fins més endavant. Agost? Setembre? /

 ?? MANÉ ESPINOSA ??
MANÉ ESPINOSA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain