La Vanguardia (Català)

El carril bus segregat guanya terreny

-

per la bicicleta amb l’autobús els taxis.

“No són carrils prioritari­s ni segurs: fan falta propostes valentes”, lamenten des del Bicicleta Club de Catalunya (Bacc). El seu portaveu, Adrià Arenas, lamenta que “hi hagi districtes en què no s’ha pres cap mesura” i reclama actuacions de millora també a la xarxa existent. “Els carrils bici que abans ja es quedaven estrets ara directamen­t no garanteixe­n la distància necessària entre persones”, considera Arenas.

Altres actuacions, com el carril bici del passeig Santa Coloma i Can Dragó, busquen facilitar la connexió metropolit­ana amb els municipis veïns, un aspecte en què fa anys que l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) treballa de manera estructura­l i que ara sembla que rep una tímida i resposta per part de la capital catalana. La intenció de l’AMB és executar actuacions semblants durant els pròxims dies en via de connexió entre municipis sense infraestru­ctura ciclista segura, a imatge i semblança del que s’està fent en l’entorn de París.

El cert és que el govern d’Ada Colau no inventa res de nou. Són mesures que ja fa dies que anuncien les grans ciutats globals per fer front a un nou escenari encara desconegut, en què es preveu un augment de la mobilitat personal en detriment del transport públic, l’ús del qual avui dia continua sent desincenti­vat fins i tot pels mateixos operadors.

Per mirar de capgirar la situació, l’Ajuntament preveu crear nous trams de carril bus i segregar-ne d’altres d’existents amb elements físics per protegir-los de la invasió d’altres vehicles. És una mesura molt habitual en altres ciutats com Madrid però que a Barcelona és rara de veure fins ara.

El conjunt d’actuacions en l’espai públic de Barcelona suposa una inversió de 4,4 milions d’euros i es començaran a implementa­r de manera immediata. “És urbanisme tàctic, de baix cost i ràpid. A partir d’aquí ja veurem el que es pot consolidar permanent”, va dir finalment Sanz, que també va deixar la porta oberta a un segon paquet de mesures com aquest durant les pròximes setmanes, en funció del grau de desconfina­ment, i també a la revisió de les mesures en funció del seu èxit o fracàs.

UN ESPAI D’ALTA OCUPACIÓ Alguns dels nous carrils hauran de ser compartits per bicis, taxis i autobusos

NO HI HA MARGE PER A INVENTS Les mesures preses per Barcelona imiten les anunciades per altres grans ciutats

 ??  ??
 ??  ?? Ampliació de les voreres a Via Laietana
FONT: Ajuntament de Barcelona
Ampliació de les voreres a Via Laietana FONT: Ajuntament de Barcelona
 ??  ?? Corredor bici al carrer de Sants-Creu Coberta
LA VANGUARDIA
Corredor bici al carrer de Sants-Creu Coberta LA VANGUARDIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain