La Vanguardia (Català)

La televisió de pagament va superar el 2019 els 7,2 milions d’abonats a Espanya

Un 88% dels usuaris tenen el servei contractat dins un paquet

- MADRID Efe

La televisió de pagament va superar per primera vegada a Espanya la barrera dels 7,2 milions d’abonats encabat el 2019, després de créixer un 6,4% respecte al quart trimestre del 2018. Segons les estadístiq­ues de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) publicades aquesta setmana, un 88% dels usuaris tenien el servei contractat de manera empaquetad­a.

En relació amb les tecnologie­s amb més usuaris, les dades apunten que van ser la TV IP (televisió per internet, que s’ofereix per mitjà de les xarxes de fibra i d’xDSL), amb 4,7 milions d’abonats, i la televisió per cable, amb 1,3 milions. En canvi, la televisió per satèl·lit va perdre abonats fins a situar-se en les 554.000 subscripci­ons.

Respecte als ingressos de la televisió tradiciona­l, l’estadístic­a de l’organisme estatal assenyala que es van mantenir constants, mentre que la televisió de pagament va continuar creixent. En concret, entre l’octubre i el desembre del 2019 la televisió en obert va ingressar 521 milions d’euros, pràcticame­nt sense variació respecte al mateix període de l’any anterior (-0,1%), mentre que la televisió de pagament va superar la tradiciona­l registrant uns ingressos de 564,6 milions després de créixer un 2%.

Per mitjans de transmissi­ó o tecnologia de la televisió de pagament, la TV IP (televisió transmesa per les xarxes xDSL o FTTH per mitjà d’un ample reservat) i la televisió en línia (televisió de pagament over the top a què s’accedeix amb usuari i contraseny­a) van créixer, mentre que la televisió per satèl·lit i la televisió per cable van retrocedir.

Així mateix, l’estudi assenyala que el repartimen­t d’ingressos publicitar­is indica que, durant el quart trimestre del 2019, les television­s privades van acaparar un 87,6% del total d’ingressos publicitar­is en televisió (475,4 milions d’euros), davant un 5,7% de les públiques (31,1 milions d’euros) i un 6,7% de les de pagament (36,6 milions d’euros).

Pel que fa al temps dedicat pels espanyols a mirar la televisió entre l’octubre i el desembre del 2019, l’informe apunta que el consum mitjà es va situar en tres hores i 31 minuts (211 minuts) per persona i dia, una xifra que representa un augment de 29 minuts per espectador al dia respecte al trimestre anterior i un retrocés de vuit minuts respecte al mateix trimestre del 2018.

Finalment, el consum de televisió (en obert i de pagament) es va repartir en un 75,7% per a la TDT, un 1,8% per a la televisió per satèl·lit i un 22,4% per a les plataforme­s per cable i TV IP.

 ?? GETTY ?? Entre l’octubre i el desembre del 2019 el consum mitjà es va situar en 211 minuts per persona i dia
GETTY Entre l’octubre i el desembre del 2019 el consum mitjà es va situar en 211 minuts per persona i dia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain