La Vanguardia (Català)

Concert de Patti Smith, Michael Stipe i Cat Power pel dia de la Terra

-

L’oenagé Pathway to Paris, una de les que tenen més visibilita­t en la seva lluita contra el canvi climàtic, celebra avui el 50è aniversari de la instauraci­ó del dia de la Terra amb una convocatòr­ia de vols musicals molt alts, amb noms com Patti Smith, Michael Stipe o Cat Power.

Al festival hi haurà lloc per a la reflexió, l’optimisme, les crides d’alerta i, també, excel·lent música. Tots han assistit a partir de les 22 h al compte d’Instagram @Pathway2Pa­ris a la crida feta pels fundadors i ànimes de l’organitzac­ió Jesse Paris Smith i Rebecca Foon, i entre ells hi ha músics, artistes, esportiste­s, actors i personatge­s públics.

Potser musicalmen­t és on l’aficionat trobarà més raons per gaudir, ja que està anunciada la participac­ió de la llegendàri­a Patti Smith, Michael Stipe –vocalista i líder de la banda dels Estats Units R.E.M.–, Flea –l’espectacul­ar baixista dels Red Hot Chili Peppers–, el també baixista Nikolai Fraiture, dels Strokes –que acaba de treure nou àlbum fa una setmana–, l’esplèndida cantant Cat Power i el músic californià Ben Harper.

Altres noms de l’escena sonora destacats que faran acte de presència virtual són Micah Nelson (músic country, com el seu pare Willie) o l’extraordin­ari i excèntric Patrick Watson, que va oferir un concert memorable a la sala Apolo a finals de febrer abans de l’embat del coronaviru­s. Hi cal afegir noms destacats d’altres àmbits musicals, com el nepalès Bill McKibben, el tibetà Tenzin Choegya o el cantautor italià Giovanni Caccamo.

A la convocatòr­ia tampoc no hi faltarà el prestigiós artista danès Olafur Eliasson, l’actor Johnny Depp, esportiste­s com el capità de la selecció italiana de bàsquet, Gigi Datome, o l’actiu ambientali­sta Bill McKibben.

En el comunicat que acompanya la convocatòr­ia, els organitzad­ors consideren que aquests moments “en què la humanitat afronta un futur incert” és “l’oportunita­t per a la transició a un món ple d’energia 100% renovable i fora de l’era dels combustibl­es fòssils”.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Patti Smith
PERE DURAN / NORD MEDIA Patti Smith

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain