La Vanguardia (Català)

Així es transforma un hotel en ‘Covid-free’

Cadenes internacio­nals amb establimen­ts a la Xina ja apliquen les mesures de seguretat que s’estan preparant a Espanya

- M. GUTIÉRREZ Barcelona

La protecció de la salut s’ha convertit en el nou requisit i reclam turístic. Un avançament del que vindrà després de la pandèmia s’observa a les cadenes que operen a la Xina. Allà han hagut de modificar els seus processos i aplicar les noves mesures de seguretat recomanade­s per l’Organitzac­ió Mundial de la Salut i les autoritats locals en un temps rècord per convertir els hotels en espais lliures de Covid-19.

Ja no n’hi ha prou només amb una bonica decoració o una bona atenció al client. Ara els hotels han de ser espais gairebé asèptics i busquen assessoram­ent al món de la medicina i la ciència. És el cas, per exemple, de Marriot Internatio­nal, que a Espanya opera a l’hotel AC, el W i l’Arts. El grup ha posat en marxa una mena de gabinet de neteja per impulsar mesures d’higiene a tots els seus allotjamen­ts, que s’adaptaran, a més, a les normes de cada país.

Aquest consell està presidit per Ray Bennett, director global d’operacions del grup, i ha incorporat com a assessors Ruth L. Petran, científica i experta en seguretat alimentàri­a i salut pública d’Ecolab; Michael A. Sauri, especialis­ta en malalties infecciose­s a Adventist Healthcare, i Randy Worobo, professor de Microbiolo­gia Alimentàri­a al departamen­t de Ciència dels Aliments de la Universita­t Cornell.

Aquests hotels Covid-free utilitzen polvoritza­dors electroest­àtics amb desinfecta­nts hospitalar­is per netejar les superfície­s d’habitacion­s, vestíbuls, gimnasos i altres àrees públiques.

A partir d’ara a dins s’hi veuran senyals per recordar als hostes que han de mantenir els protocols de distància social. Hi haurà menys mobiliari a les àrees que siguin comunes i més espai per reduir el contacte físic. La instal·lació de mampares als taulells de la recepció, com ara als supermerca­ts, també és una opció, a més d’equipar el personal que hi treballa amb mascaretes i guants. Els clients podran optar, a més, per utilitzar els telèfons mòbils per registrar-se a l’establimen­t, accedir a les habitacion­s, fer peticions especials i sol·licitar el servei d’habitacion­s, que s’empaquetar­à de manera especial i es lliurarà directamen­t a la porta de l’habitació sense que calgui el contacte físic.

És a dir, serà possible allotjar-se en un hotel i estar de vacances sense tenir contacte pràcticame­nt amb ningú.

Menys mobiliari, més espai i netejadors hospitalar­is per assegurar la desinfecci­ó

 ?? . ?? Un treballado­r de Marriott amb els nous polvoritza­dors
. Un treballado­r de Marriott amb els nous polvoritza­dors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain