La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 El jugador que fonamenta qualsevol equip de bàsquet. Del dret et pren els sentits i del revés no et deixa marxar. Retorna, com l’all. 2 El metge personal de Francesc Orella, l’actor que va encarnar Merlí. Derivat de l’alcohol metílic.

3 Raül Xargall Garcia. Us decandiu. L’hidrocarbu­r de Spielberg.

4 Aquest va arribar a una illa per mar sense voler. Agressió a la sala de billars. Centúria. 5 As. La consonant de na Fitzgerald. Aquest no es relaciona gaire bé amb les paraules.

6 Rodamon. Adverbi de quantitat que sempre et fa quedar bé, entre poc i massa. 7 Posis de punta els pèls. Surtin. Ros no oxigenat. 8 Bo. Prudent de mena. El convida a fer-se un perfil d’una de les xarxes socials més exitoses. 9 Es neularan les plantes per la boira. Relatiu a la musa inspirador­a de l’Antoni. 10 El color de l’esperança. Tèpal del periant de les orquídies. Signe sense extrems.

11 Vises sense cap ni peus. Ho facis servir a la manera del protocol 1.6. Vocabulari. 12 Els punts més alts.

Si se’n surt així, és que se’n surt. En pilota picada. 13 Escaire. De segona mà. Escandinau­s que es fan l’orni. A les portes de Bratislava. 14 Ho agafa. Simpàtic.

VERTICALS 1 Feies armes en un torneig. Caminals amples, amb arbres a cada costat. 2 Torxa amb una tendència irrefrenab­le a anar sempre endavant. Ornament en pintura amb forma de planta. Ens cal per respirar. 3 Mesuri el terra amb una corda. Qui el perd, perd la xaveta. 4 Ara fem l’article. Tou. El punt cardinal més assolellat. 5 Enfurismar abans de Pasteur. Emprar. 6 La mar grega. Habituals. Infusió a les cinc de la tarda. 7 Temps mort en el joc del bàsquet. Es fatiguin. L’enganyava. El primer de tots. 8 Remenem la mel. Lidi sense segones. Part d’una església que sobresurt de la façana posterior i que conté un altar.

9 Monàrquic. El xinès en surt tot escuat. Desfilada carnavales­ca per un carrer brasiler. 10 Parlin de tu. Alabem. 11 Una grega al carro. S’hi acosta. Encenedor de focs que de vegades associem al pecat. 12 Abomini. Esmussat. Rere U indica una connexió a l’ordinador. 13 Membre viril d’alguns animals. Ho disposin segons uns criteris. Escaire. 14 Representa­nts triats per sufragi. Dimoni que, sota l’aparença d’home, se suposa que té relacions sexuals amb una dona quan està adormida.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain