La Vanguardia (Català)

Pluralitat

- Enric Juliana

En moments de crisi, novetat i incertesa, La Vanguardia guanya audiència i reforça la relació de confiança amb els lectors que busquen referèncie­s serioses enmig de la tempesta. Vet aquí una constant en la història d’un diari que d’aquí uns mesos farà 140 anys.

El present connecta amb la passat. Món, ciència i pluralitat han estat les constants del diari. Fent honor al seu nom, la capçalera ben aviat va incorporar notícies internacio­nals i científiqu­es que ajudaven a entendre la nova realitat que sorgia de l’electrific­ació i de la producció en sèrie.

El diari va posar molta atenció a la Primera Guerra Mundial, però va ser en altres trinxeres als anys vint. A les seves pàgines va tenir-hi lloc el 1923 un intens debat entre relativist­es i antirelati­vistes amb motiu de la visita d’Albert Einstein a Barcelona.

Gairebé un segle després, La Vanguardia és el diari amb més audiència digital a Espanya. Aquest èxit és fruit d’un gran esforç empresaria­l i profession­al, fidel a una tradició autènticam­ent liberal. Món, pluralitat i ciència: la fórmula de sempre alimentada amb una visió més policèntri­ca d’Espanya.

Madrid és important, sense cap mena de dubte. Aquest diari té una redacció a la capital d’Espanya des del 1935 i va ser el primer a disposar d’un servei aeri postal per cobrir la distància de sis-cents quilòmetre­s entre Barcelona i Madrid. El món ha canviat molt des d’aleshores i la digitalitz­ació ens ajuda avui a estar més presents arreu i a ser millors.

Informació internacio­nal de primera qualitat amb un gran equip de correspons­als. Gran atenció al batec de Barcelona i del conjunt de Catalunya, per descomptat. Ciència, de nou. Una rigorosa anàlisi dels problemes econòmics, avui preocupant­s. Presència a Madrid i interès pels grans debats polítics, però també una sensibilit­at més gran per la diversitat d’una Espanya complexa que no hauria de caure ara en la temptació recentrali­tzadora.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain