La Vanguardia (Català)

El comerç demana a Colau que no li doni més problemes dels que ja té

- Luis Benvenuty

Els comerciant­s de Barcelona demanen al govern de l’alcaldessa Ada Colau molta prudència a l’hora de plantejar reformes en la mobilitat de la ciutat. Els representa­nts tant dels eixos de botigues tradiciona­lment més visitats com dels barris coincideix­en que en aquests moments la situació del sector és dramàtica, i que l’últim que els fa falta és que una vegada s’acabi aquest confinamen­t l’Ajuntament posi en marxa mesures que no animin la ciutadania a tornar a les botigues.

“Tenim una emergència sanitària i econòmica –diu Gabriel Jené, de Barcelona Oberta–, i si l’administra­ció entra amb la vara de les restriccio­ns portarà el comerç al suïcidi. Patirem la destrucció de milers de llocs de treball. Quan tornem a obrir, vendrem la meitat del que veníem fa un any. El primer que hem de fer és recuperar-nos. No és el moment de dificultar l’accés a les zones comercials, d’implantar superilles sense consens... És una barbaritat posar ara condicions de qualsevol mena! Si ens posen més pals a les rodes, no ens recuperare­m mai; deixarem de pagar impostos i l’Estat de benestar que tant necessitem es veurà molt afectat. Barcelona ha d’abordar l’emergència climàtica una vegada hagi normalitza­t les seves activitats econòmique­s”.

Salva Vendrell, de la Fundació Barcelona Comerç, també reclama cautela i prudència a l’Ajuntament. El representa­nt dels eixos dels barris de Barcelona demana al govern de l’alcaldessa Ada Colau que no acceleri precisamen­t ara la implantaci­ó de mesures ja previstes, que ara no faci servir la pandèmia com a argument per fer el que ja tenia previst fer abans i que ara vol accelerar.

“Molts comerços arribaran al desconfina­ment amb molts problemes econòmics –explica Vendrell–. Encara no sabem ben bé quantes estan agonitzant, però moltes no podran tornar a obrir. Si ens posen més problemes, potser respirarem més bé, però ens morirem de gana... I llavors la culpa no serà d’Amazon. Demanem cautela, demanem prudència. Delimitem primer la crisi sanitària i recuperem després l’economia. Ja fa massa anys que tenim polítiques municipals que no han donat suport especialme­nt al comerç”. /

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain