La Vanguardia (Català)

Oblit, perdó i reinici: Orozco comença de zero

L’artista publica el seu primer treball després de quatre anys difícils

- ALBERT DOMÈNECH

Antonio Orozco rep telemàtica­ment La Vanguardia des de casa, a Sitges, on està passant el confinamen­t amb el seu fill i la seva família. El cantant i compositor ha tornat a l’arena musical després de quatre anys amb el llançament del tema Hoy, el primer senzill del nou àlbum que es publicarà els pròxims mesos. Aquesta no és una cançó qualsevol per a l’artista que condensa en el seu missatge tres verbs amb què ha hagut de combatre els últims anys abans de tornar: “oblida, perdona i reinicia”, desgrana.

Orozco és d’aquelles persones reflexives que masteguen el seu missatge per posar en relleu la part emocional. “Els últims quatre anys han estat molt complicats, ja que la meva vida s’ha vestit de negre en diverses ocasions; per a mi ha estat un període de reflexió, d’entesa, de recerca, i també de bogeria”, admet l’artista de 47 anys, que va passar per “la situació límit” de perdre en menys d’un any Susana Prat, mare del seu únic fill, i el seu amic i productor de l’ànima, Xavi Pérez.

Quatre anys, quatre mesos i 14 dies després de la gira amb el seu disc anterior, Destino, el compositor se sent preparat per al retorn musical: “Ha estat un procés de quatre anys necessari per tornar a tenir la força i la capacitat d’emprendre un projecte nou”, admet el músic, que té clar que amb el llançament del nou tema es reinicia la seva vida. “L’important és l’ara, amb total seguretat ho penso; ho dic des d’una certesa tan clara, que per això aquesta cançó representa el meu nou projecte i la meva nova vida”, explica el també coach del programa La Voz.

El cantant confessa que viu aquesta nova etapa amb por i incertesa, com si aquest fos el seu primer treball, però té clar que ha sortit des del racó més profund de la seva ànima: “Tinc la certesa absoluta de saber que és el millor que he pogut fer i el millor que hem fet mai abans”.

Orozco avisa els fans que es preparin amb el seu ADN sonor:

“Tots els principis impliquen canvis; seria molt trist viure ancorat a un èxit passat”, explica, alhora que assenyala la casa on ens rep per deixar clar que allà no hi té cap premi, ja que pensa que no s’ha de viure “penjats de no-res”.

Ara mateix, la seva filosofia passa per la ruptura i l’acció. “Cal trencar amb tot per començar de nou”, esgrimeix, alhora que detalla la seva actitud davant la situació de pandèmia: “Hi ha dues maneres de passar aquest confinamen­t: esperar que arribi el moment que canviïn les coses o intentar fer coses perquè canviïn el moment”. Ell s’ha decantat per aquesta segona, per això ja està treballant en el llançament del disc, que, segons avança, no es demorarà gaire.

L’artista també planta cara a les expectativ­es: “L’única manera de mesurar-les és a la consciènci­a. Nosaltres hem treballat molt i m’he equivocat molt també, crec que més que mai”, admet Orozco, que reconeix que, després de la clatellada emocional que va rebre es va aferrar al teatre: “Vaig escriure una obra i em vaig dedicar al teatre durant gairebé un any, en el qual vam fer més de cent funcions que van ser el meu bàlsam, el meu dol i el meu capellà”. Més enllà de la música, l’artista fa directes a Instagram cada nit a partir de les onze, una cosa que ell defineix com “un espai per complaure les orelles i l’ànima dels cercadors i dels somiadors”. Suma més d’una vintena de programes i 800 minuts en directe. “Ha estat una de les millors coses d’aquest confinamen­t, perquè mentre entretenia, m’he entretingu­t”, confessa satisfet.

El músic va patir dues pèrdues en menys d’un any i ara reneix amb un nou projecte

 ?? JESUS BRIONES / GTRES ?? El músic de 47 anys és un dels coaches del concurs La voz
JESUS BRIONES / GTRES El músic de 47 anys és un dels coaches del concurs La voz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain