La Vanguardia (Català)

Alexandra de Hannover es presenta al món i guanya rellevànci­a

La filla de Carolina de Mònaco i Ernest de Hannover vol dedicar-se a la moda i tenir “una vida normal”

- BEGOÑA CORZO Barcelona

De tots els Grimaldi, la princesa Alexandra és la que té més títols nobiliaris, més fins i tot que el seu oncle Albert II, príncep sobirà de Mònaco. La filla de Carolina i Ernest de Hannover és princesa de Hannover i de la Gran Bretanya i Irlanda, duquessa de Brunsvic i Lüneburg, i amb només 20 anys atresora propietats a Londres, la Baixa Saxònia, Mònaco, París i les illes Maurici. Tot i això, la germana millennial de Carlota Casiraghi (33) era la gran oblidada de la família. Ara Alexandra de Hannover sembla disposada a fer que això canviï i ha concedit la seva primera entrevista. Es dona a conèixer a la revista Telva, on es fotografia –abans del coronaviru­s– amb roba de Dior i diu que no és gaire conscient del seu rol de princesa i que vol “una vida normal”.

Quan va néixer Alexandra, el tron de la popularita­t monegasca ja l’ocupava Carlota, que ha agafat el relleu de la seva mare com a icona d’estil. A l’entrevista, però, la petita dels fills de Carolina mostra que bé que ha aprofitat tot el que ha après de moda des que, amb 12 anys, va anar a la seva primera desfilada de Chanel, la marca fetitxe de la seva progenitor­a. La princesa té bon ull per a la roba, no només per les desfilades a què assisteix sinó pels seus referents propers: la seva mare, la seva germana i dues de les seves cunyades, Beatrice Borromeo –casada amb Pierre Casiraghi– i Sassa d’Osma –dona d’Andrea Casiraghi–. Alexandra diu que vesteix “com una estudiant qualsevol” i que les seves “dècades preferides en música i moda són els cinquanta i seixanta”, però confessa que ja agafa roba de l’armari de la seva mare.

La princesa ha estudiat a la Universita­t de Nova York Ciències Polítiques i Filosofia –com la seva germana–, però diu que més amb el desig de nodrir-se intel·lectualmen­t que no amb una visió laboral. “És que m’encanta llegir”, afirma. El vigilant en el camp de sègol és un dels seus llibres de capçalera i està entusiasma­da amb una de les seves últi

mes lectures, La insuportab­le lleugeresa de l’ésser. A l’hora de treballar, s’estima més dedicar-se “a una cosa relacionad­a amb l’art o la moda”. “Crec que seria una gran personal shopper. Compraria per als altres, de manera que gaudiria d’aquest plaer però en un segon pla, sense sentir-me culpable. Em quedaria amb la millor part”.

Com Carlota, fa equitació, però el seu esport preferit és el patinatge

PATINADORA

“A l’esport li és igual qui siguis o d’on vinguis: t’has d’esforçar com tothom”

XICOT

Alexandra surt amb Ben-Sylvester Strautmann, un alemany fill de banquers

artístic, en què es va estrenar als 10 anys. “Admiro aquesta barreja que té de component artístic i de disciplina atlètica. El seu nivell d’exigència. Per descomptat, havia d’entrenar cada dia, però hi havia una cosa millor: saber que ningú no podia fer-ho per mi. A l’esport li és igual qui siguis o d’on vinguis. T’has d’esforçar igual que els altres”. Tot i això, ho va deixar un any abans d’acabar el batxillera­t per tenir més temps per preparar-se per a la universita­t.

Es defineix com a “molt sensible”. “Tot i que ho visc com una cosa positiva, de vegades em frustro quan em trobo gent que no ho és. Comences a interactua­r amb algú i t’adones que no té aquesta capacitat i penses: ‘Però per què?’”.

Amb només 17 anys, Alexandra es va deixar veure per primera vegada amb Ben-Sylvester Strautmann, un alemany fill de banquers, jugador de bàsquet de l’equip nacional de Mònaco, que la va acompanyar al casament de Carlota amb Dimitri Rassam i és un més de la família.

Del seu pare, Ernest de Hannover, marit de Carolina en la distància, la princesa Alexandra no en parla a l’entrevista. El príncep s’havia oposat al matrimoni del seu primogènit, Ernest August, amb Ekaterina, el 2017, i un any després es van enfrontar quan el fill va vendre per un euro el castell de Marienburg a l’estat de la Baixa Saxònia. Aquell mateix any el príncep sí que va assistir al casament de Christian amb Alexandra al Perú. Tot i això, l’última vegada que s’han reunit tots els germans d’un i altre costat –Casiraghi i Hannover– va ser el novembre del 2017 al casament civil a Londres de Christian.

Malgrat tots els seus títols, els drets dinàstics d’Alexandra són simbòlics: està en una posició ben llunyana al darrere dels seus germans per part de pare i també dels Casiraghi, una cosa que no inquieta aquesta jove preocupada pel canvi climàtic: “Encara no soc del tot conscient que jo pugui tenir veu; tampoc de la meva condició de princesa. Miro de no pensarhi, tot i que no deixo d’agrair, esclar, que he estat molt privilegia­da. Vull una vida normal, però”. Una normalitat de revista.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain