La Vanguardia (Català)

Miki Núñez reescriu la pandèmia

El cantant català posa el seu gra de sorra en la lluita contra la Covid-19

- ALBERT DOMÈNECH VEGEU L’ENTREVISTA EN VÍDEO AMB MIKI NÚÑEZ AL NOSTRE WEB bit.ly/2x6ZUkG

El músic està confinat amb els seus pares i troba a faltar els avis i la seva parella, Sara Roy

Miki Núñez està confinat des del 12 de març a la seva casa de Terrassa amb els seus pares i troba a faltar el contacte amb els seus avis, que viuen a només un carrer seu, o amb la seva parella, la també cantant Sara Roy, que passa la quarantena a Manresa. Una situació amb què molta gent es pot familiarit­zar i que ha fragmentat les nostres relacions a conseqüènc­ia dels estralls d’una pandèmia que ens ha fet canviar els hàbits.

Des del seu petit estudi en aquesta casa del Vallès, sempre amb una guitarra, un micròfon i un petit piano, l’artista, que es va donar a conèixer en la passada edició d’Operación Triunfo, rep telemàtica­ment La Vanguardia per parlar del seu projecte solidari en la lluita contra la Covid-19. La seva aportació neix de la connexió d’una de les cançons del seu disc de debut, Escriurem (també n’hi ha una versió en castellà al mateix àlbum), amb molta gent que aquests dies l’ha adoptada com a banda sonora d’uns mesos difícils.

“És una cançó que ara s’entén moltíssim perquè la vaig escriure també parlant d’un confinamen­t, en aquest cas el d’estar tancat durant gairebé tres mesos amb unes persones amb qui compartíem tot el que passava, això sí, sense estímuls de l’exterior, que seria la gran diferència”, assegura el cantant de 24 anys que va compondre el tema una vegada va abandonar l’acadèmia per parlar de l’experiènci­a que havia viscut en el concurs. El missatge de la cançó ha fet que ara molta gent li hagi donat un altre sentit, més d’acord amb els dies de confinamen­t que vivim . “A mesura que passava el confinamen­t rebia molts missatges per les meves xarxes socials de gent que la posava a les vuit de la vespre o en altres moments del dia, o que en feia versions. També gent que m’explicava que els recordava algú o fins i tot que havien perdut éssers estimats per culpa de la Covid-19 i els servia com a teràpia”, explica Núñez.

Va ser fa dues setmanes quan el músic va voler fer alguna cosa amb la cançó i va decidir interpreta­r-ne una versió solidària amb quinze artistes més per donar tots els beneficis al projecte #JoEmCorono que coordina la Fundació Lluita contra la Sida que dirigeix el doctor Bonaventur­a Clotet i que està desenvolup­ant una vacuna pionera a escala mundial contra el coronaviru­s. Miki Núñez, que anuncia que al maig sortirà a la llum un projecte que s’ha anat consolidan­t en plena quarantena, està preocupat pel futur del sector, abans d’un estiu que havia de ser important per a ell: “Era un bon moment per donar-me a conèixer i s’ha parat tot. Em preocupa que amb aquesta situació no pugui demostrar que tinc un forat en el panorama musical”. Això sí, a títol personal ho té clar i és més optimista: “He aconseguit millors hàbits de descans i alimentaci­ó i, quan això passi, em tornaré més petoner i abraçador que mai: seré com una paparra”, diu de broma.

 ?? JESUS BRIONES / GTRES ?? Himne generacion­al
El tema Escriurem forma part del seu disc de debut, Amuza, i si ja tenia una connexió especial amb els seus fans, ara, amb la nova versió, ha adquirit una dimensió més èpica
JESUS BRIONES / GTRES Himne generacion­al El tema Escriurem forma part del seu disc de debut, Amuza, i si ja tenia una connexió especial amb els seus fans, ara, amb la nova versió, ha adquirit una dimensió més èpica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain