La Vanguardia (Català)

Fitxar sense sortir de casa

El Barça mirarà als seus cedits i als jugadors del planter en un mercat a la baixa

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ CARLES RUIPÉREZ

S’acabi quan s’acabi aquesta temporada, si és que s’acaba, el que sembla probable és que el pròxim mercat patirà els efectes econòmics derivats de la crisi del coronaviru­s. És per això que el president de LaLiga, Javier Tebas, ha recomanat als clubs, per si ja no en fossin prou conscients, que aparquin els deliris de grandesa i girin la mirada cap al planter i cap als futboliste­s cedits. Amb el públic lluny dels estadis, circumstàn­cia que també suposarà una sagnia comptable, l’ideal seria reforçar-se sense sortir de casa.

El Barcelona té com a prioritat l’arribada de Lautaro Martínez, i la seva incorporac­ió no seria precisamen­t barata, encara que en l’operació hi introduís futboliste­s a més de diners. El club blaugrana sap que necessita un nou com l’argentí (22 anys), però a partir d’aquí les altres cares noves haurien de ser més assequible­s. El Barcelona ja ha gastat molt els últims dos estius, en què ha fet una inversió de 425 milions. Han arribat Griezmann, De Jong, Lenglet, Arthur o Junior, a més de veterans com Arturo Vidal o Neto. I no fa ni tres mesos que va apostar per

Braithwait­e, Trincão i Matheus Fernandes.

Per tant, la pròxima temporada pot ser l’hora que aprofitin la seva oportunita­t futboliste­s que se’n van anar perquè havien deixat de comptar per al club, de joves a la recerca de maduració o d’ homes del planter que van trucant a la porta. El que hi ha tot seguit és un repàs dels seus casos.

COUTINHO I EL PRISMA DE SETIÉN

El brasiler no s’ha enlairat, a Alemanya. Ha continuat sent un jugador guadianesc. Ha fet 9 gols en 32 partits i no ha convençut. El Bayern ha pagat 8,5 milions per la seva cessió però no està disposat a adquirir-lo, i encara menys pels 120 milions que van fixar al seu dia els clubs com a opció de compra. Quique Setién va dir que no descarta que s’acabi quedant de tornada al Camp Nou, tot i que Coutinho vol anar a la Premier.

EMERSON I EL NOU ALVES. El lateral dret del Betis s’ha consolidat al Villamarín després d’anar a parar a Sevilla l’hivern del 2019. El seu cas és complex. El Barça hi va veure un projecte de nou Alves i va signar un acord rocamboles­c amb el Betis. Va arribar cedit de l’Atlètic Mineiro, el Barcelona va pagar 12 milions i el Betis en va abonar 6 als blaugrana per tenir-lo a les seves files fins al 2021. El conjunt sevillà afirma que no hi ha cap clàusula que permeti al Barça aconseguir els seus serveis aquest estiu, però Éric Abidal defensa que sí. En tot cas, el Barcelona hauria de pagar uns 9 milions perquè jugués al Camp Nou.

MIRANDA, GAIREBÉ INÈDIT. El lateral esquerre no ha trobat al Schalke el seu hàbitat. Només ha disputat cinc partits. El seu préstec era per dues temporades, però si no arribava als vint partits jugats el futbolista tenia la llibertat per intentar tornar al Barcelona.

TODIBO, EN PROGRESSIÓ. Ja va signar alguna bona actuació abans de ser cedit al gener al Schalke, on ha agradat en els set partits que ha jugat. El club alemany està interessat a comptar amb ell però no pels 25 milions que es van pactar. Confia a allargar el préstec, però el Barça pot recuperar-lo.

WAGUÉ, RESIDUAL. Al límit del tancament del mercat d’hivern va ser cedit al Niça. Abans de l’aturada va participar en cinc partits. L’equip francès pot aconseguir la seva propietat per 10 milions, però el seu futur és una incògnita.

RAFINHA, L’ITINERANT. Està a gust a Vigo i el seu rendiment va créixer amb l’arribada d’Òscar García. El Celta i el Barcelona van pactar un préstec pur i dur i al final del curs ha de tornar al Camp Nou. Li quedarà un any de contracte i caldrà veure si entra en alguna operació o troba un lloc a la plantilla de Setién. En forma és un jugador que aporta.

ALEÑÁ, SENSE TEMPS. Va marxar just abans que Valverde fos destituït i no se sap si Setién hauria comptat més amb ell. Al Betis, que no té una opció de compra, li ha faltat temps i continuïta­t abans del coronaviru­s. Va anar jugant minuts, alternant la suplència i la titularita­t per a un total de deu partits.

ORIOL BUSQUETS, AMB POTENCIAL Ha brillat a Holanda. Pivot defensiu, al Twente ha après l’ofici de central. Ha jugat 21 partits i també ha de tornar a l’òrbita blaugrana aquest estiu.

CUCURELLA, CONTROL PERDUT. Està cedit al Getafe, que el pot comprar per 6 milions i tot apunta que ho farà. Jugador consolidat a Primera.

FILIALS MERITORIS. Quique Setién ha comptat menys del que es pensava amb els jugadors del filial i les seves paraules no han estat del tot afectuoses amb ells, en especial amb Riqui Puig, però tant el migcampist­a com Collado aspiren a fer-se un lloc en l’elit. La conjuntura econòmica pot jugar a favor seu.

UN CAS DE PRIMER NIVELL

Setién estudia donar una nova oportunita­t a Coutinho, però el brasiler prefereix la Premier

AMB OPCIONS EP

Rafinha i Aleñá tornaran de les seves cessions, i el tema d’Emerson està sobre la taula

 ??  ??
 ??  ?? Futur per resoldre
El brasiler Coutinho el 6 d’abril durant un entrenamen­t a les instal·lacions del Bayern
Futur per resoldre El brasiler Coutinho el 6 d’abril durant un entrenamen­t a les instal·lacions del Bayern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain