La Vanguardia (Català)

Sanitat torna a frenar LaLiga

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Després d’una setmana d’enorme pressió per part de LaLiga per intentar activar el protocol per a la tornada als entrenamen­ts dels equips de Primera i Segona Divisió, frenada amb l’ajornament per part de Sanitat dels primers tests als futboliste­s, ahir la patronal del futbol espanyol va tornar a tenir un goig sense alegria. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar al migdia, quan li van preguntar sobre la qüestió, que “seria una imprudènci­a” dir que el futbol reiniciarà l’activitat abans de l’estiu, de manera que tornava a neutralitz­ar les presses de determinat­s actors del sector.

Aquesta declaració d’Illa va tenir lloc durant la roda de premsa posterior a la reunió del president del Govern central, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics. El ministre es va estendre sobre el tema remarcant que seran les autoritats les que vegin gradualmen­t “com les diferents activitats poden anar reprenent el camí cap a la nova normalitat”, aquella que arribarà durant l’etapa de desescalad­a. És a dir, que només s’anunciaran mesures a favor de la tornada del futbol quan hi hagi avenços i resultats positius gràcies al bon funcioname­nt del desconfina­ment, però mai abans.

Respecte a la intenció de LaLiga de sotmetre a tests tots els jugadors de Primera i Segona Divisió, un pla que es va anunciar per a aquesta setmana i que va ser finalment ajornat per l’Administra­ció, Illa va recordar una vegada més que hi ha una ordre vigent “per a tots els col·lectius” i, per tant, qualsevol decisió “s’haurà de posar a disposició de les autoritats sanitàries de cada comunitat autònoma i elaborar el diagnòstic amb la seva aprovació”.

Les declaracio­ns d’Illa frenen

EL MINISTRE ADVERTEIX Salvador Illa: “Dir que el futbol pot reiniciar l’activitat abans de l’estiu seria una imprudènci­a”

les aspiracion­s de Javier Tebas, president de LaLiga, que des del començamen­t s’ha mostrat favorable a reprendre la competició tan bon punt les autoritats sanitàries ho permetin al·ludint a les milionàrie­s pèrdues que patirà el sector a causa de la pandèmia del coronaviru­s. De fet, els seus plans eren, i continuen sent, tornar als entrenamen­ts durant el mes de maig i reprendre la competició al juny. Aquesta setmana hi haurà noves reunions entre LaLiga, la Federació Espanyola i el Consell Superior d’Esports (CSD).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain