La Vanguardia (Català)

El president del CSKA veu “morta” l’actual Eurolliga

-

Si fa un parell de dies proposava que es legalitzi la venda de cervesa als pavellons, com a instrument per recuperar la pèrdua apressant d’ingressos, aquesta vegada Andrei Vatutin, president del CSKA de Moscou, ha anat més enllà i reclama girar full i que es doni per acabada l’Eurolliga de bàsquet.

En declaracio­ns al mitjà d’informació rus Sportrbc, Vatutin explica que no li interessa rellançar “una temporada que està morta”. “Si es torna a jugar serem molt lluny del nivell habitual als moments decisius d’una temporada, quan faria sis mesos que fem feina i els equips arribarien al pic en forma. Tornar a jugar ara ens porta a tot estirar al nivell d’una pretempora­da”.

Dijous l’Eurolliga va anunciar que preveu acabar la temporada a porta tancada en una seu única del 4 al 26 de juliol, i que una decisió final s’hauria de prendre com a màxim el 24 de maig. A l’Eurolliga actual s’han disputat 28 jornades (de 34) i el CSKA ocupa la quarta posició, per darrere de l’Efes, el Madrid i el Barça. Els moscovites van ser els campions europeus el 2019.

“És ridícul no entrenar-se durant més de dos mesos i llavors determinar un campió en dues o tres setmanes”, exposa Vatutin, que ha xifrat en “gairebé 5,5 milions d’euros” les pèrdues patides pel seu club a causa de la crisi sanitària i calcula que haurà de reduir el seu pressupost un 30%.

“Tant se val quant ens agradaria tornar a veure bàsquet d’alt nivell, crec que el més important és preparar-se per a la pròxima temporada en lloc de voler ressuscita­r-ne una que està morta”, insisteix el president del colós rus del bàsquet. I afegeix: “Crec que aquesta crisi disminuirà el cost dels jugadors. Amb tot el respecte que tinc per a les estrelles del bàsquet europeu, els seus salaris no depenen dels ingressos dels clubs i de les lligues, com passa a l’NBA, sinó de les ambicions dels propietari­s dels clubs”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain