La Vanguardia (Català)

El primer pas

L’NBA autoritza els entrenamen­ts individual­s voluntaris a partir de divendres

- LUIS BUXERES

Bona part de l’esport es resisteix a perdre la guerra contra el coronaviru­s. A anul·lar les competicio­ns i deixar passar el temps fins que el món deixi d’estar en plena alerta sanitària. Acabar la temporada sembla la prioritat de moltes lligues, i l’NBA n’és una. De fet, la millor lliga de bàsquet del món ja està posant en marxa un pla amb la intenció que es pugui acabar el curs sobre el parquet i proclamar un campió.

Encara sense data per a la tornada a la competició, una qüestió sobre la qual el comissiona­t Adam Silver va anunciar que es pronunciar­ia al llarg del mes de maig, l’NBA ha autoritzat que a partir de divendres vinent es puguin començar a fer entrenamen­ts individual­s i sempre de manera voluntària, tal com va avançar ESPN i va confirmar AP.

La complexita­t que suposa un país tan extens com els Estats Units, amb tantes realitats diferents, provocarà que la mesura de l’NBA tingui una incidència molt diferent entre els seus diferents equips. I és que s’ha adoptat aquesta decisió davant la flexibilit­at que alguns estats comencen a practicar amb les mesures de confinamen­t i alarma causades pel coronaviru­s. Geòrgia i Oklahoma, per exemple, es troben entre els que atorgaran més llibertat als ciutadans i fins i tot on es comencen a obrir més negocis. Per això els Hawks i els Thunder podran obrir els centres d’entrenamen­t perquè els jugadors que ho vulguin hi puguin anar a practicar i tornar a prendre contacte amb la pilota. Els entrenamen­ts en grup continuen totalment prohibits, o sigui que s’haurà de fer una planificac­ió exhaustiva amb cada plantilla.

En algunes ciutats de Florida també es disposen a rebaixar el grau de confinamen­t dels ciutadans, cosa que facilitari­a la posada en marxa del pla de l’NBA, per més que algunes autoritats sanitàries hagin deixat clar que consideren un pèl precipitat aquest retorn a la feina, encara que sigui individual.

La lliga també està estudiant els casos dels equips que es troben en estats on les mesures són molt restrictiv­es i ja té “alternativ­es” sobre la taula, com confirma una font de la mateixa NBA. Entre aquestes alternativ­es hi hauria desplaçar les plantilles a altres estats perquè es poguessin exercitar.

Aquesta tornada gradual als entrenamen­ts no indica, en cap cas, que la represa de la competició sigui a la vora, ja que el pla de l’NBA està agafat amb pinces i sempre depèn del que les autoritats governamen­tals vagin determinan­t a mesura que avanci la pandèmia.

 ?? DARRON CUMMINGS / AP ?? Victor Oladipo, jugador dels Indiana Pacers, practicant el tir durant un entrenamen­t del mes de gener
DARRON CUMMINGS / AP Victor Oladipo, jugador dels Indiana Pacers, practicant el tir durant un entrenamen­t del mes de gener

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain