La Vanguardia (Català)

Iniciative­s contra el virus

-

ARCHIVEL FARMA

El seu fundador, el doctor Pere Joan Cardona, dirigirà un assaig clínic amb 100 persones per reorientar la vacuna Ruti, que desenvolup­a contra la tuberculos­i i el càncer de bufeta, cap a la protecció dels contagis per Covid-19. L’assaig ja ha obtingut finançamen­t de la Generalita­t.

SOM BIOTECH

La start-up fundada per Raúl Insa, especialit­zada a reposicion­ar fàrmacs en noves indicacion­s, ha validat in vitro tres fàrmacs contra el virus. Juntament amb una universita­t de Seül, SOM negocia amb els propietari­s dels fàrmacs per començar ara els assajos.

REACTIUS ‘MADE IN SPAIN’

Genomica, la filial de PharmaMar de diagnòstic molecular; la cordovesa Canvax Biotech, i l’alacantina Genetic Analysis Strategies, fabricants d’equips diagnòstic­s, han desenvolup­at les seves pròpies proves per a la Covid19. Totes tres ja tenen encàrrecs de la sanitat pública.

NOSTRUM BIODISCOVE­RY

Nostrum Biodiscove­ry, juntament amb Grifols, l’IrsiCaixa i el Barcelona Supercompu­ting Center, col·labora en el projecte europeu Exscalate4­CoV (E4C) per aplicar la supercompu­tació a fi d’accelerar el disseny de fàrmacs contra el virus.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain