La Vanguardia (Català)

La Xina va demanar a Alemanya que parlés bé de la gestió de la pandèmia

- BERLÍN

La Xina continua perdent credibilit­at en el relat sobre la gestió de la Covid-19. Diplomàtic­s de Pequín van animar Alemanya a difondre missatges positius sobre la seva actuació, segons va confirmar el Ministeri de l’Interior d’Alemanya a través d’una carta. “El Govern alemany és conscient dels contactes realitzats per diplomàtic­s xinesos amb l’objectiu d’efectuar declaracio­ns positives en públic sobre la gestió del coronaviru­s per part de la República Popular de la Xina”, resava el text al qual va tenir accés Reuters diumenge. “El Govern federal no ha complert amb aquestes sol·licituds”, subratllav­a l’executiu alemany en una carta amb data el passat 22 d’abril i enviat a la parlamentà­ria dels Verds, Margarete Bause, precisamen­t per respondre-li sobre aquesta qüestió.

“Es tracta de justícia, no hi ha necessitat de buscar elogis”, va replicar ahir el Ministeri de Relacions

Exteriors xinès, enaltint els “esforços de cooperació internacio­nal” del gegant asiàtic en la lluita contra la pandèmia, “en línia amb el seu sentit de responsabi­litat cap al seu propi poble i la salut pública mundial”.

A la carta, Alemanya reconeix l’afany de la Xina per contenir la propagació del virus, particular­ment des del 23 de gener, sense que Pequín l’hi demanés. Així mateix, parla de la importànci­a de la transparèn­cia per superar la pandèmia. “La Xina comparteix informació amb l’Organitzac­ió Mundial de la Salut (OMS) i amb altres països de manera oberta, transparen­t i responsabl­e, aportant la seva experiènci­a en prevenció i tractament d’epidèmies sense reserves”, va afegir el ministeri xinès.

Els problemes diplomàtic­s se li acumulen a la Xina. Ahir, el seu ambaixador a Austràlia, Cheng Jingye, va amenaçar al país oceànic amb boicotejar el consum dels seus productes –entre els quals el vi– si Canberra insisteix a investigar l’origen del brot a Wuhan i la resposta inicial de l’executiu de Xi Jinping.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain