La Vanguardia (Català)

“Res inusual” en l’estat de salut de Kim Jong-un

- HONG KONG Correspons­al

Corea del Sud va voler enviar ahir un missatge de cautela en assegurar no haver detectat “res inusual” sobre l’estat de salut del dictador nord-coreà, Kim Jong-un. L’absència a l’acte oficial amb què cada 15 d’abril es commemora el naixement del seu avi i fundador de Corea del Nord, Kim Il-sung, havia incrementa­t els rumors sobre una possible complicaci­ó després d’una operació cardiovasc­ular.

“El nostre Govern té prou capacitat de recopilaci­ó d’informació com per dir amb confiança que no hi ha res inusual” sobre la salut del mariscal, va dir Kim Yeon-chul, ministre d’Unificació de Corea del Sud, durant un fòrum celebrat diumenge. Les seves paraules són la refutació més categòrica de Seül fins a la data sobre els recents informes publicats en diferents mitjans. En alguns, sense aportar proves i citant fonts anònimes, es deia que Kim Jong-un es trobava “en greu perill” o, pitjor encara, en estat de “mort cerebral” o en “estat vegetatiu”.

Moon Chung-in, assessor especial encarregat de la seguretat del president sud-coreà, Moon Jae-in, va assegurar que el dictador, de 36 anys, “és viu i es troba bé”. A més, va afegir que és a l’àrea de Wonsan des del passat 13 d’abril i que “no s’han detectat moviments sospitosos fins ara”. Els sud-coreans no han estat els únics en treure-li ferro a l’assumpte. La setmana passada, Donald Trump també va qualificar aquests rumors d’“incorrecte­s”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain