La Vanguardia (Català)

Casado augmenta la pressió sobre Sánchez també davant la desescalad­a

- CARMEN DEL RIEGO

No hi ha cap treva. Pablo Casado manté la pressió sobre Pedro Sánchez, fins i tot abans de la desescalad­a, i combina les crítiques cap a la seva gestió –“la ideologia li va impedir ser eficaç”, va sentenciar– amb exigències, com que es facin tests a tota la població, perquè només així, va augurar, hi podrà haver una desescalad­a, es posarà en marxa l’economia productiva i no se sotmetrà a cap risc els espanyols quan surtin al carrer de ma nera gradual.

El president del PP va anticipar el seu discurs en la nova etapa que s’iniciarà avui, quan el president del Govern central anunciï com serà l’inici del desconfina­ment. El PP serà molt crític, tant com ho ha estat la seva posició o més: “La incompetèn­cia fa que no sàpiga com s’ha de sortir”. A parer de Casado, el gran problema d’Espanya és que Sánchez “no té un pla, ni hi ha ningú al volant”, i això, “amb la crisi econòmica que s’acosta, és molt greu”. A més, el líder del PP considera que Europa no es refia del president espanyol, perquè va incomplir el dèficit previst, “per adoptar mesures que el van portar dopat a les eleccions”, i, en conseqüènc­ia, creu que està fracassant a l’hora d’aconseguir les mesures que demanava a la UE i que es veurà obligat a demanar el rescat.

Pablo Casado, que manté la denúncia que el Govern central va obviar la primera alerta internacio­nal sobre el coronaviru­s per poder celebrar les manifestac­ions del 8-M, considera que “el Govern no és fiable”, però justifica el seu suport a l’estat d’alarma i a les pròrrogues en el fet que era millor el confinamen­t que res. Fins i tot va rebutjar ahir plantejar una moció de censura, quan li van preguntar per aquesta qüestió en una entrevista a esRadio: “Enmig de la tempesta, cal parlar més de com sortim de la crisi que de canviar l’equip quirúrgic enmig de l’operació. El més important és sortir-ne”, va argumentar.

De tota manera, Casado creu que els espanyols saben com ha gestionat l’esquerra aquesta crisi, i com

El PP exigeix a Sánchez que faci tests a tota la població perquè només així es podrà reactivar l’economia

ho han fet les comunitats i els ajuntament­s del PP.

El líder de l’oposició va assegurar ahir que està disposat a dialogar i a parlar de tot el que vulgui l’Executiu de Sánchez a la comissió que es creï al Congrés i que el mateix PP ha proposat, tot i que el PSOE també ha registrat la seva proposta a la Cambra Baixa. Malgrat això, va advertir que el seu partit no està disposat a fer-se “responsabl­e d’una gestió que ha estat enormement negativa”.

Casado continua creient que el Govern central i Sánchez “menteixen”, i els retreu que “no vulguin donar les xifres reals de morts”. Amb aquesta desconfian­ça, és difícil dialogar”, va sentenciar.

 ?? EP ?? Pablo Casado conversant amb Pedro Sánchez el 20 d’abril
EP Pablo Casado conversant amb Pedro Sánchez el 20 d’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain