La Vanguardia (Català)

El PSC presenta candidat a l’alcaldia de Badalona

Rubén Guijarro vol un govern de concentrac­ió però discuteix l’alcaldia al PP de García Albiol i a Guanyem, de Dolors Sabater

- FEDE CEDÓ

El quart tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, és l’escollit pel partit per mirar de succeir Álex Pastor, obligat a presentar la dimissió després de protagonit­zar un incident conduint begut. Així ho ha decidit la comissió executiva del PSC, que anirà a la investidur­a del nou alcalde, que tindrà lloc a tot estirar el 12 el maig. Es tracta d’un candidat avalat pel seu tarannà negociador que ahir va sentenciar que “serem a l’alcaldia”.

Un cop ha rebut el suport del seu partit, a Guijarro l’espera una tasca complicada. Amb sis regidors el PSC és la segona força política en nombre de vots, de manera que haurà de teixir aliances per obtenir una majoria de 14 regidors, cosa que deixa l’opció de pactar o bé amb el PP de Xavier García Albiol, que no concep negociar l’alcaldia, o bé amb la gran coalició que intenten estructura­r els partits d’esquerres, que de moment sumen Guanyem Badalona en Comú (4), amb Dolors Sabater com a única alcaldable; Esquerra Republican­a (3); el regidor de Junts per Catalunya, i la perspectiv­a que els actuals socis de govern dels socialiste­s, Badalona en Comú Podem (2), s’afegeixin al pacte.

El socialista veu difícil negociar amb partits que “pensen més en la revenja que no pas en la solució”

Guijarro reconeix que va ser el mateix Albiol qui li va cedir “el paper central per negociar un govern” un cop el popular es va declarar partidari d’un govern d’unitat i va reclamar als socialiste­s que convencess­in la resta de formacions. “No hi haurà debat sobre l’alcaldia si el PP no convenç els 27 regidors”, avançava ahir el candidat socialista a tall d’advertènci­a per als populars.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Badalona torna a la mateixa situació del 20 de juny del 2018, quan Álex Pastor i dos regidors més van aconseguir un govern que els va brindar amb safata l’oposició d’esquerres, únicament per evitar que la força més votada, el PP, aconseguís l’alcaldia. Aquest cop, però, la tercera força, Guanyem, no sembla disposada a atendre les intrigues per cedir l’alcaldia.

“Hem de formar un govern per sobre de les lògiques partidiste­s”, va dir ahir Guijarro en la seva primera declaració d’intencions, prèvia a l’inici de les negociacio­ns amb els polítics badalonins. “La crisi demana unitat i estabilita­t”, va afegir, conscient que el PP no aconseguir­à assegurar les complicita­ts per arribar a l’alcaldia. “Albiol sap que ell no ho pot fer” per les actituds antagòniqu­es dels altres grups municipals. “Pensen més en la revenja que no pas en la solució”, retreu Guijarro mentre allarga la mà per a “un govern d’unitat” però obviant la baralla per l’alcaldia.

 ??  ?? Roda de premsa del PSC amb Teresa González, Guijarro i Raquel López
Roda de premsa del PSC amb Teresa González, Guijarro i Raquel López

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain