La Vanguardia (Català)

El serial d’aquest confinamen­t

Alfonso Merlos, Marta López i Alexia Rivas, protagonis­tes, de ‘Merlos Place’

- ALBERT DOMÈNECH

Tots tres són cares públiques a Mediaset i han donat les seves respective­s versions, que no encaixen

Una sèrie nord-americana titulada Melrose Place va saltar a la fama a començamen­ts de la dècada dels noranta: va ser creada com a alternativ­a per a un públic no tan adolescent, que en aquell temps estava enganxat a una altra ficció, Beverly Hills 90210. Una trentena d’anys després el nom d’aquella producció torna a guanyar força, per una versió cuinada a Espanya i que, a diferència de l’original, no està protagonit­zada per actors, sinó per personalit­ats públiques que es dediquen a la comunicaci­ó. I així és com les xarxes han definit aquest serial inesperat que ha esclatat en ple confinamen­t i que pren el títol del cognom d’un dels seus protagonis­tes: Alfonso Merlos. Però en aquesta història hi ha molts actors secundaris i una trama que es perverteix amb el pas de les hores. Per tant, és imprescind­ible viatjar a l’origen del daltabaix per entendre els matisos d’una història que està seguint mig país.

Tot va començar amb el que semblava una pífia de les que acaben sent carn dels programes de zàping però que no van més enllà. En una connexió que feia el periodista Alfonso Merlos des de casa seva per al programa que s’emet a YouTube Estado de alarma, presentat per Javier Negre, va aparèixer dues vegades una jove en biquini (en un primer moment es deia que potser anava mig despullada) darrere del periodista. Les imatges es van fer virals en un context com les xarxes socials, en què s’allotgen amants de la broma i el mem fàcil, malgrat que ningú no es va imaginar aleshores l’hecatombe que havia d’arribar: la dona que apareixia al vídeo no era la parella de Merlos, la també col·laboradora televisiva Marta López. El que havia sorgit com a tafaneria acabava en una història d’infidelita­t transmesa en directe, ja que més tard es va saber que la jove en qüestió era Alexia Rivas, una periodista del programa de Telecinco Socialité.

El triangle amorós estava servit i la història necessitav­a un nom per vendre’s millor. Així doncs, van néixer propostes amb més o menys mala llet, com la indicada al principi, Merlos Place, o el Merlosgate, amb molts interrogan­ts oberts i poques certeses. I és que el que va arribar des d’aquell moment i durant quatre dies (el vídeo va sortir a la llum dijous) va ser una desfilada de les dues dones en els seus respectius programes i altres espais de la cadena per explicar unes versions que són molt oposades.

Alexia Rivas assegura que, quan va iniciar la relació amb Merlos (parla d’unes quantes setmanes però no especifica), aquest ja ho havia deixat amb la seva ex. Un relat que Marta López, que alguns recordaran pel seu passat a Gran Hermano, no només desmenteix: també aporta proves de missatges de WhatsApp per tot plató que trepitja en què queda patent que tots dos s’escrivien amb normalitat i es dedicaven paraules d’amor. López va revelar fins i tot que no fa gaire Merlos li havia demanat matrimoni i que volia que se n’anés a viure amb els seus fills a la mateixa casa que, segons sembla, ara comparteix amb Rivas.

I, amb aquestes tesis, bombardeig de preguntes. Per què es va permetre que sortissin les imatges de la jove al vídeo si no era en directe i es podia editar? Merlos estava amb López quan va iniciar la seva relació amb Alexia Rivas? I molts més dubtes que, quan va aparèixer ahir per diferents espais de Mediaset, Merlos va ser incapaç de resoldre, encallat en el discurs que la seva vida privada era intocable.

Per negar, no admet ni haver-se saltat el confinamen­t. Una cosa que sembla evident no només per part seva, sinó també pel que fa a López, que assegura que el 12 d’abril va ser a casa de Merlos, i Rivas, que admet que es va traslladar a viure amb el periodista enmig de la quarantena. En l’única cosa que sí que es podrien posar d’acord tots tres és que han despertat molta gent de la letargia per confinamen­t gràcies a una història tan surrealist­a com poc creïble. Potser per això és tan llaminera.

 ?? GDG / GTRES ?? Trident de la comunicaci­ó
Alfonso Merlos col·labora en programes com
Ya es mediodía o El programa de Ana Rosa, Marta López va a Viva la vida (a dalt) i Rivas és redactora a Socialité (a baix)
GDG / GTRES Trident de la comunicaci­ó Alfonso Merlos col·labora en programes com Ya es mediodía o El programa de Ana Rosa, Marta López va a Viva la vida (a dalt) i Rivas és redactora a Socialité (a baix)
 ?? LV ??
LV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain