La Vanguardia (Català)

Restes d’inestabili­tat

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg

S’acaba l’abril amb temps insegur, encara que l’anticicló vol acostar-se i en pocs dies gaudirem d’una clara millora general. Entre divendres dia 1 i dilluns dia 4 de maig emergirà un anticicló del nord de l’Àfrica cap a la península Ibèrica amb temps càlid i estable, encara que no serà un anticicló estàtic i possibleme­nt dilluns ja es retiri donant pas a un nou canvi de temps. Seguirem l’evolució de l’anticicló, ja que podrà provocar dos fenòmens gairebé antagònics, per una part temperatur­es elevades, gairebé preestiuen­ques a l’interior i d’altra banda la formació de boires litorals, boires d’advecció per contrast entre les altes temperatur­es i el seu contacte amb l’aigua del mar fred, amb ambient fresc a la costa.

CATALUNYA

Després dels xàfecs d’aquesta matinada, la inestabili­tat disminuirà però no desapareix­erà. Avui més clarianes que ahir i xàfecs tan sols descarrega­nt a la tarda en zones del nord i nordest, localment amb tempesta. Les temperatur­es continuara­n frenades, agradables. Demà les depression­s i els fronts s’aniran allunyant de nosaltres, intervals de núvols però difícilmen­t amb precipitac­ió en cap punt i temperatur­a lleugerame­nt més elevada. Dijous alguns núvols alts i mitjans, per la tarda es registrara­n xàfecs al nord-est amb termòmetre­s en lleuger augment. A partir de divendres ambient assolellat amb l’arribada d’una massa d’aire temperada, ambient càlid que es podria prolongar fins dilluns abans d’iniciar un nou descens.

ESPANYA I EUROPA

S’ha acabat el temps estable al continent. Pluges, xàfecs i ambienti més fred els propers dies a les Illes Britànique­s, França, Alemanya...a partir de divendres clara millora i ambient més càlid. A Espanya avui xàfecs freqüents al Cantàbric i ambient fresc en general. Demà algunes pluges disperses a Galícia i Cantàbric, clara millora a la resta i posteriorm­ent ambient estable i cada vegada més càlid. A Còrdova diumenge podrien assolir 32ºC. A Madrid avui tindran una màxima de 17ºC i diumenge de 28ºC.

@AlfredRPic­o

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain