La Vanguardia (Català)

Dues vies sense martingale­s

- Santi Nolla

Si la Lliga de futbol no s’acaba només hi ha dues solucions: 1) cancel·lar-la i tornar a l’inici, o sigui que vagin a la Champions i a l’Europa League els que van acabar en aquesta posició la temporada passada, sense descensos ni ascensos; 2) donar-la per acabada amb la classifica­ció actual amb un campió, els quatre de Champions, els d’Europa League i els descensos que figuren en el moment en què es dona per conclosa. No hi hauria d’haver més vies. Això que no hi hauria descensos ni campió només s’entén al món de les martingale­s. O es torna al principi o acceptem el final, tal com va quedar quan faltaven 11 jornades amb el 71 per cent de la competició jugada.

El que no té ni cap ni peus és que es digui (ho va anunciar la Federació) que van a la Champions els quatre primers classifica­ts en aquest moment però que no hi ha campió ni tampoc descensos. O sigui, d’una banda es dona validesa a la competició (Champions i Europa League) i de l’altra no, en el cas del campió i els descensos. Per què? Perquè hi ha eleccions a la Federació Espanyola de Futbol i aquí ningú no vol enemistar-se amb ningú. Si es proclama campió el Barça obtindran el rebuig del Madrid de Florentino, que també dona suport a Rubiales, el president de la Federació. Però els

Si la Lliga no s’acaba, només s’hauria de cancel·lar com si no s’hagués disputat o donar-la per acabada tal com està

clubs que anirien ara a la Champions són més favorables a Rubiales, i els que ho farien si es tornés a l’inici, a Tebas. Les coses clares i sense maniobres: o se suspèn o es dona per vàlida. Tota. No per parts, no separant el que interessa d’allò que no. O s’ha jugat i és vàlida (tota) o no es dona per vàlida i és com si no s’hagués disputat.

I en el futbol amateur que comencin a prendre decisions immediatam­ent. Ho han fet les lligues d’Anglaterra, Holanda o Portugal. Les han suspeses. Aquí encara està en l’aire. Se suposa que a debat. Als països esmentats es va decidir que tot començava de zero, per tant tot el que s’ha jugat no existeix i es comença de nou per preparar bé la pròxima temporada, en lloc de fer jocs de mans que augmentin els grups de la competició per quedar bé.

El 30 de juny acaben molts contractes de jugadors profession­als i conclouen la majoria de fitxes dels no profession­als que queden lliures. Així doncs, serà molt difícil jugar a partir d’aquesta data llevat que les institucio­ns es posin d’acord amb l’associació de futboliste­s per prorrogar uns contractes difícilmen­t prorrogabl­es. Però tot és possible. S’entén que costi de prendre decisions perquè ningú no té les dates clares del futur de la pandèmia, però en diversos països europeus ja s’han pres decisions. Aquí la clau per saber què passarà a la Lliga profession­al serà veure què fa la Bundesliga. Això marcarà la pauta.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain