La Vanguardia (Català)

L’app de recursos humans Factorial capta 15 milions

L’operació ha estat liderada pel fons nord-americà CRV

- BLANCA GISPERT

La pandèmia del coronaviru­s ha frenat l’activitat inversora dels fons de capital risc en l’ecosistema digital. Tot i això, hi ha excepcions. La startup Factorial acaba d’aixecar 15 milions d’euros en una ronda d’inversió liderada pel fons dels Estats Units Charles River Ventures (CRV), un històric de Silicon Valley que ha invertit en Twitter i Dropbox. L’operació ha estat acompanyad­a per Creandum, Point Nine i K-Fund, fons que van entrar en Factorial en anteriors rondes i que són coneguts per haver invertit en firmes de renom com Spotify, Revolut o Lift. “Estem molt satisfets amb el compromís dels inversors. Al febrer vam segellar l’acord però es podrien haver fet enrere amb l’esclat de crisi”, comenta Jordi Romero, cofundador de l’empresa juntament amb Bernat Farrero.

Factorial desenvolup­a una plataforma per al sector dels recursos humans. La seva tecnologia al núvol permet automatitz­ar funcions com la gestió de les vacances, les baixes, les nòmines o l’horari. Fa quatre anys que la companyia ven la seva tecnologia a petites i mitjanes empreses, d’entre 10 i 10.000 empleats. El capital aixecat en aquesta ronda havia de servir per accelerar el seu creixement a l’estranger i consolidar la tecnologia. Tot i això, Romero diu que el pla de negoci es va dissenyar abans de la pandèmia i que ara hauran de reorientar-lo. La plataforma està enfocada al sector serveis, especialme­nt a aquelles empreses en què la feina s’exerceix en una oficina. Ara, Factorial vol obrir-se al sector de l’hostaleria, la venda al detall i la manufactur­a, però l’activitat s’ha vist alterada. “Durant la pandèmia, estem gestionant els ERTO que han aplicat les empreses a la seva plantilla. Per facilitar-los la gestió, estem oferint gratuïtame­nt el nostre servei de signatura electrònic­a”.

Malgrat la crisi econòmica, la companyia té plans de multiplica­r “per tres o per quatre” el seu volum de negoci, assenyalen els seus directius. L’any passat, va facturar al voltant d’un milió d’euros, el 75% a Espanya i el 25% en diferents països d’Europa, com França, Alemanya i el Regne Unit. El seu model de negoci consisteix en el cobrament de subscripci­ó mensual, que varia en funció del volum dels empleats de cada empresa. “Cada treballado­r costa uns tres o quatre euros”, detalla Romero. D’altra banda, assegura que aquest creixement també es traslladar­à a la plantilla. Actualment, la companyia ocupa 80 persones a les seves oficines al barri del Poblenou de Barcelona. “Aquests dies estem contractan­t programado­rs, personal d’atenció al client, comercials”, explica.

L’equip fundador continua al comandamen­t del negoci. També en conserva més del 50% de l’accionaria­t. La resta està en mans de fons inversors i petits accioniste­s que han anat entrant-hi en tres rondes diferents. En total, Factorial ha aixecat 18 milions d’euros, 15 milions en aquesta última operació.

La companyia dona feina a 80 persones a Barcelona i va facturar un milió d’euros en l’exercici del 2019

 ?? LV ?? Bernat Farrero, Pau Ramon i Jordi Romero, fundadors de Factorial
LV Bernat Farrero, Pau Ramon i Jordi Romero, fundadors de Factorial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain