La Vanguardia (Català)

Cessió solidària de bicicletes per facilitar el desplaçame­nt dels sanitaris

- JESÚS SANCHO

El personal sanitari ha trobat en la bici un mitjà de transport aliat per arribar a la feina durant la pandèmia del coronaviru­s. Per facilitar-los els desplaçame­nts, la cooperativ­a Biciclot, amb seu en una antiga nau industrial del Poblenou, els ha cedit gratuïtame­nt les seves bicicletes mentre duri l’estat d’alarma. La iniciativa va sorgir després de la petició de l’àrea de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de diferents mesures per ajudar els profession­als del sector a anar als centres de treball.

En una primera fase la cooperativ­a va oferir deu bicis, però a causa de l’allau de peticions n’ha posat a disposició deu més. De moment ja n’han lliurat a treballado­res de l’hospital Clínic i del CAP Sardenya, tot i que hi ha peticions d’altres centres, com ara l’hospital del Mar. “Volíem facilitar la feina i la vida al personal sanitari que està amb un nivell d’estrès brutal”, destaca Xavier Prat, soci fundador de Biciclot. “La bicicleta també és un mitjà de transport amb molta autonomia i permet les distàncies de seguretat”, afegeix.

Una de les usuàries és Marta Sancho, psicòloga clínica que atén pacients, familiars i profession­als per la Covid-19 al Clínic. Viu a Badalona, de manera que té un trajecte d’una hora fins a l’hospital. “Anar en transport públic en aquesta situació, tot i que no va tan ple, veia que era un risc. Em serveix per desconnect­ar”, comenta.

Altres empreses de lloguer de bicis compartide­s, com ara Biketours Barcelona, han ofert de manera altruista els seus vehicles a profession­als sanitaris.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La Marta recull la bicicleta a la seu de Biciclot, al Poblenou
LLIBERT TEIXIDÓ La Marta recull la bicicleta a la seu de Biciclot, al Poblenou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain