La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10800

HORITZONTA­LS

1 Percudeixe­s com els cops de vent. Relatiu a la part de dalt de la cuixa. 2 Tal com sol quedar el polític corrupte si el règim ho permet. Xoparé de manera ben maternal. 3 Predecesso­r peninsular. Camps plantats de faves. El meu cant foragita els gossos. 4 Bo. Sifilític. El vehicle que s’enlaira i aterra, si tot va bé. 5 Brogit que cap gironí no confondrà mai amb una maduixa. Òxid d’itri. 6 Connaciona­l. Valors personals. Mulla perquè no mira.

7 Vagareja vibrant. Aquest és de

Kíev. L’adverbi més actual. 8 Si no vols pols, ni t’hi acostis. Encisa el Serrat. Has perdut la porteria de rugbi.

9 Serveix per tranquil·litzar, tot i que té nom d’automòbil. Jornades ciclistes amb gambes. 10 Bosc d’oms que ens fa pensar en enShariff. Estimació Objectiva Rimada. Caure rou de bon matí. 11 Vibració audible. Pinyolada. Relatiu a la matèria que associem a abelles i esglésies.

12 Haixix. Babau que fa bajanades. Mig sense el capdavante­r.

13 S’enfonsen excessivam­ent per la part de la popa. Partíeu. 14 La francesa més dolça no és pas la marsellesa, només us cal visitar una pastisseri­a per comprovar-ho. S’acosti.

VERTICALS

1 Ratllis la roba del presoner quan fa la visita personal amb la seva parella. Presoners. Clor.

2 Esmussa la gana d’algú de tan dolça o greixosa com és. Remeni.

3 Urpes sense cap ni peus. Gran quantitat de gent que baixa de cop. En Carlos no ens fa cas. 4 Peça musical de caire humorístic. Abaixen les banderes hissades. 5 A. Ho van fer servir. En un cert sentit, comença a enfurismar-se per un sonso. 6 Es recuperés. Panícula amb les rames inferiors desproporc­ionadament llargues, molt més que l’eix. Sofre. 7 Est. Relatiu a un avantpassa­t. Quasi fa gol. Dona. 8 Sapient, probableme­nt mallorquí i d’edat avançada. Que viu en absència de l’oxigen de l’aire.

9 D’aspecte trist per la magror, la pal·lidesa o l’extenuació. Sang volcànica de la Gardner. 10 L’adverbi més onerós. Picar a la porta. L’enxampes al mig de l’entrenamen­t de jujitsu.

11 Navegaré per l’oceanograf­ia del tedi. Reduïda a la mínima quantitat.

12 Sobirà persa. Targeta de crèdit al passaport. El desè perd el primer. Principi d’insatisfac­ció. 13 Renilla. Passaries a penes fregant. 14 D’una república bàltica, tot i que sembli camerunès. Casa pairal. Expressi una certa alegria musical que fa pensar en Bob Marley.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain