La Vanguardia (Català)

Katharina Wagner cau malalta, però no de Covid-19

- MARICEL CHAVARRÍA

Una malaltia aparta temporalme­nt Katharina Wagner de l’activitat de l’escena operística, segons ha anunciat el Festival de Bayreuth. La besneta de Richard Wagner, que ha estat una de les personalit­ats que primer es van veure afectades per les cancel·lacions a causa de la crisi del coronaviru­s, ha caigut malalta i ha hagut de ser substituïd­a al capdavant del certamen que cada estiu congrega fidels de l’obra wagneriana.

Tot i que no ha transcendi­t la naturalesa de la malaltia, mitjans alemanys indiquen que el seu estat de salut no està relacionat amb la Covid-19.

Nascuda a Bayreuth el 1978, Katharina Wagner, filla de Wolfgang Wagner, va assumir el 2008, juntament amb la seva germanastr­a, Eva WagnerPasq­uier, la direcció del festival que va inaugurar el seu besavi el 1876, malgrat que des de fa un lustre estava sola al comandamen­t. El seu contracte havia estat prolongat fins al 2025.

El certamen cedeix així les regnes ara, per primera vegada després d’un segle i mig d’història, a algú que no és de la família: fins que la directora artística i d’escena es recuperi, el càrrec l’ocuparan Heinz-Dieter Sense, ex-director comercial de l’esdevenime­nt, i el gerent, Holger von Berg.

La besneta de l’autor d’òperes com Tristany i Isolda o Parsifal havia estat a començamen­ts d’any a Barcelona posant en solfa el seu nou muntatge de Lohengrin al Liceu, unes funcions que van ser suspeses una setmana abans que comencessi­n.

En una entrevista amb aquest diari, Katharina Wagner apuntava detalls d’aquesta producció i temia, ja llavors, per l’edició 2020 del Festival de Bayreuth. La cita no va tardar a ser cancel·lada quan la cancellera Angela Merkel va anar anunciant el calendari de la pandèmia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain