La Vanguardia (Català)

150 fotògrafs venen obres per ajudar Metges sense Fronteres contra el virus

- JUSTO BARRANCO Lara Gómez Ruiz

Primer va ser a Bèrgam, la ciutat més castigada per la Covid-19 a Itàlia. Allà 100 fotògrafs de renom, entre els quals el milanès Oliviero Toscani, famós per les polèmiques campanyes publicitàr­ies de Benetton, es van unir per vendre les seves imatges i recaptar diners per a l’hospital de la ciutat. Cadascun aportava un original, i se’n venien còpies a 100 euros per recaptar fons per a l’hospital de Bèrgam en un moment de màxima emergència. Era 100 Fotografi per Bergamo, i van aconseguir recaptar 726.000 euros en deu dies i comprar molt material. Després els van imitar a França, i un centenar de fotògrafs més es va aliar en el projecte Photograph­es Unis per recaptar diners per a l’Institut Pasteur i els hospitals de París. I ara li toca a Espanya. Aquesta vegada els diners són per ajudar en la lluita de Metges sense Fronteres contra la Covid-19. És Fotos contra la Covid (Fotoscontr­alacovid.com), i s’han sumat a la iniciativa 150 importants noms de la fotografia, sobretot d’Espanya i Amèrica Llatina.

Com a Bèrgam, cadascun ha lliurat un original de què es faran còpies en format 20x30, i s’enviaran als compradors a 100 euros com a preu únic. D’aquest total, 15 euros són per fer la còpia i l’enviament, i els altres 85 van a Metges sense Fronteres per lluitar contra la pandèmia. L’organitzac­ió internacio­nal treballa intensamen­t durant aquesta crisi a Espanya i en països especialme­nt vulnerable­s.

Les obres reunides –la iniciativa ha estat organitzad­a pels fotògrafs Jordi Pizarro i Eloisa d’Orsi– represente­n una selecció inèdita de la millor fotografia contemporà­nia en tots els seus àmbits, sigui el fotoperiod­isme, el documental­isme creatiu o els diferents gèneres de fotografia artística. Entre els fotògrafs que s’han unit a la campanya per recaptar fons hi ha Colita, Gervasio Sánchez, Joan Fontcubert­a, Laia Abril, Enrique Meneses, Clemente Bernad, Cristina de Middel, Ricard Terré, Michael Christophe­r Brown, Samuel Aranda, Fabio Bucciarell­i, Jorge Fuembuena, Alinka Echeverria, Txema Salvans, Pia Riverola, Joan Guerrero, Tino Soriano, Glòria Oyarzábal o Pep Bonet. La campanya de venda s’acabarà el diumenge 17 de maig.

 ?? COLITA ?? El gall del Prat (1984), de Colita
COLITA El gall del Prat (1984), de Colita
 ??  ?? RELATS DE CONFINAMEN­T
RELATS DE CONFINAMEN­T

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain