La Vanguardia (Català)

Bernardo Kanahuati

Cons. delegat de Bayer Iberia

- ROSA SALVADOR

El grup químic farmacèuti­c Bayer ha situat a Barcelona la direcció del negoci agrari per a l’àrea mediterràn­ia, i ha fet una inversió rècord a Espanya, de 60 milions d’euros el 2019, que preveu mantenir enguany.

El grup químic farmacèuti­c Bayer ha situat a Barcelona la direcció del negoci agrari per a l’àrea mediterràn­ia, reforçat després de la integració de les activitats de l’antiga Monsanto, va explicar el conseller delegat de la companyia a Espanya, Bernardo Kanahuati.

El grup alemany, que es va instal·lar a Espanya fa 120 anys en un petit despatx del carrer Pau Claris de Barcelona, té ara la seu central a Sant Joan Despí, on s’ubica la seu de la companyia per a Espanya i Portugal, el seu centre bàsic de coneixemen­t per al sud d’Europa i ara la direcció regional de l’àrea agrària del grup, que dirigeix Protasio Rodríguez, i que engloba el sud d’Europa, amb la Península, França, Itàlia, Grècia i Turquia, i el nord de l’Àfrica. La firma suïssa ha centralitz­at a Barcelona la direcció d’aquesta divisió, que Monsanto tenia localitzad­a a Morges (Suïssa).

Kanahuati va explicar que Bayer va instal·lar fa 15 anys a Barcelona el primer centre de serveis del món, i l’ha reforçat de manera que ara presta serveis administra­tius, d’intel·ligència artificial, ciència de dades, a més de coordinar les compres de les companyies europees. El centre, que dirigeix Marc Ferré, dona feina a 600 persones, de 42 nacionalit­ats diferents. “Barcelona es beneficia que té bones infraestru­ctures de comunicaci­ons i capacitat per atreure talent”, va reconèixer Kanahuati.

Bayer va reforçar l’any passat la seva aposta per Espanya amb una inversió rècord de 60 milions d’euros, que preveu mantenir enguany, segons el conseller delegat. D’aquesta xifra, 25,2 milions els va destinar a modernitza­r les tres fàbriques del grup, situades a La Falguera (Astúries, on produeix el principi químic de l’aspirina), Alcalá de Henares (Madrid) i Quart de Poblet (València), en les quals el grup ocupa 652 persones. 35,2 milions més s’han destinat a R+D, tant de l’àrea farmacèuti­ca, on Espanya és el segon focus europeu del grup al món, com a l’àrea agrícola, que disposa de tres centres d’R+D a Andalusia, i la de gran consum, amb un centre d’R+D a Madrid.

Bayer va registrar el 2019 unes vendes a clients a Espanya de 693 milions d’euros, un 3,3% més que el 2018. La seva principal

El grup va destinar 60 milions el 2019 a reforçar les plantes i a R+D, i mantindrà la inversió enguany

àrea de negoci és la farmacèuti­ca, amb unes vendes de medicament­s de 340 milions d’euros, que van créixer un 2,1%. La divisió d’agricultur­a va ser en canvi la que més va créixer, un 7,1%, fins als 225 milions d’euros. Autocura de la salut va facturar 91,6 milions, un 2,5% menys que l’any anterior, degut en part a l’ajust de la cartera de productes que ha fet el grup.

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDO ?? Bernardo Kanahuati
LLIBERT TEIXIDO Bernardo Kanahuati

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain