La Vanguardia (Català)

Seül torna a les restriccio­ns pel repunt dels contagis

El país anuncia la detecció de 79 nous casos, la xifra més alta en gairebé dos mesos

- ISMAEL ARANA

Ningú no va dir que seria fàcil. Fins i tot Corea del Sud, un dels països amb més èxit a l’hora de gestionar la crisi del coronaviru­s, està patint repunts així que relaxa les restriccio­ns imposades per frenar el patogen. Un exemple que, durant la nova normalitat, l’aparició de brots esporàdics és una cosa gairebé inevitable que obliga a prendre mesures ràpides i contundent­s per evitar que vagin a més.

Aquest dijous, el país va anunciar la detecció de 79 nous casos, la xifra més alta en gairebé dos mesos. La gran majoria d’ells estan vinculats a un centre logístic de la companyia de comerç electrònic Coupang a la localitat de Buncheon, a l’oest de Seül. Al seu torn, no es descarta que aquest brot estigui relacionat amb un d’anterior que es va detectar

La capital sud-coreana tancarà durant dues setmanes parcs, teatres, museus i centres religiosos

a començamen­ts de maig en l’àrea nocturna d’Itaweon, que va provocar més de 260 contagis.

El ministre de Salut, Park Neung Hoo, va assenyalar que la companyia no va implementa­r correctame­nt les mesures de prevenció bàsiques contra l’epidèmia, com la de requerir els seus empleats l’ús de màscares o el mantenimen­t d’una distància de seguretat adequada a la cafeteria. Després de tancar el magatzem dilluns, les autoritats planegen examinar els 4.100 treballado­rs de la planta. Dels 3.500 analitzats fins ahir, 2.800 ja han donat negatiu i uns altres 70 positiu, mentre que la resta espera els seus resultats.

Les autoritats sanitàries també investigue­n una altra instal·lació de la mateixa companyia a Goyang, al nord de la capital, on un empleat ha donat positiu en la prova de la Covid-19.

Atès que els centres logístics ocupen molts treballado­rs a temps parcial, els oficials han ordenat mantenir un registre de tots els visitants que reben les esmentades instal·lacions a tot el país i planeja inspeccion­ar més de 1.300 centres logístics i 82 terminals de distribuci­ó per verificar la seva preparació davant el virus.

Seül no vol córrer riscos, per la qual cosa ahir va decretar un enduriment de les mesures sanitàries, suavitzade­s el passat 6 de maig. Durant les properes dues setmanes, llocs comunals com parcs, teatres, museus o centres religiosos estaran tancats a l’àrea metropolit­ana. A les empreses se’ls recomana que implementi­n el teletrebal­l i ofereixin flexibilit­at horària als empleats.

Per facilitar la tornada a les aules programada per a aquests dies, es demana amb insistènci­a als llocs freqüentat­s per nens i adolescent­s –com acadèmies privades, cibercafès, sales de joc, etcètera– que també suspenguin les operacions temporalme­nt. “Si no aconseguim erradicar la propagació del virus en l’àrea metropolit­ana en una primera etapa, hi haurà més infeccions en la comunitat, la qual cosa eventualme­nt alentirà la reobertura de les escoles”, va assegurar Park.

Aquesta setmana, el ministre d’Educació va assenyalar que més de 500 centres del país havien postergat la reobertura preocupats pels possibles contagis del virus.

Per la seva part, el director del Centre per al Control i Prevenció de Malalties Infecciose­s, Jeong Eun Kyeong, va demanar la col·laboració dels ciutadans per maximitzar el distanciam­ent social a les zones on circula el virus. “El nombre de persones o ubicacions que hem de rastrejar està augmentant geomètrica­ment. Ens esforçarem per rastrejar contactes i implementa­r mesures preventive­s, però hi ha un límit en el que podem fer”. Si el nombre de noves infeccions diàries creix per sobre de les 50 durant un temps, no va descartar que es reprenguin mesures més estrictes.

 ?? AHN YOUNG-JOON / AP ?? Una dona camina davant un plafó informatiu al metro de Seül
AHN YOUNG-JOON / AP Una dona camina davant un plafó informatiu al metro de Seül
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain