La Vanguardia (Català)

França passa a la fase 2 amb excepcions per a París

- PARÍS

El primer ministre francès, Edouard Philippe, va anunciar el dijous que el país entrava en la fase 2 del desconfina­ment. “La llibertat es converteix en la regla i les restriccio­ns en l’excepció”, va dir. Tret de la regió de París i els territoris ultramarin­s de Mayotte i Guyana, que es queden en nivell taronja, tot França està ara en “verd”.

“El virus segueix present a tot el territori, però la velocitat de propagació està en aquest moment sota control. Som allà on esperàvem trobar-nos a final de maig, i encara una mica millor del que esperàvem”, va destacar el cap de Govern. El coronaviru­s ha segat la vida de més de 28.500 persones a França. No obstant això, des de fa una setmana, la xifra de morts és inferior als 100 diaris.

Bars, cafeteries i restaurant­s podran obrir al públic a partir de dimarts vinent, 2 de juny, encara que a la regió parisenca només ho podran fer de moment les terrasses. Serà obligatori portar màscares per a empleats i clients quan aquests s’estiguin desplaçant i hi haurà d’haver com a mínim un metre de distància entre taules.

La setmana que ve també reobriran els museus a tot el país. També les sales d’espectacle­s i els teatres, encara que en aquest cas la regió de París en queda exclosa. D’altra banda, les reunions a l’aire lliure continuara­n limitades a un màxim de deu persones.

També a partir del 2 de juny s’aixecarà la prohibició de viatjar a més de 100 quilòmetre­s de distància, encara que Philippe va fer una crida a la “responsabi­litat”.

Malgrat la relaxació de les mesures de confinamen­t, el primer ministre va advertir que el futur serà ple de reptes. França “haurà de lluitar contra l’impacte d’una recessió històrica”, va dir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain