La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament flexibilit­za la càrrega i descàrrega per a col·lectius profession­als

- DAVID GUERRERO

El vidrier canvia els vidres esquerdats en una sala de reunions de l’oficina mentre al cap calcula el temps que li queda disponible a la càrrega i descàrrega abans que passi la Guàrdia Urbana per multar-lo. La mitja hora que li correspon li queda francament curta per a tota la feina que té al davant.

Situacions com a aquesta són les que vol resoldre l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme. A partir d’ara es permetrà fer servir la càrrega i descàrrega fins a dues hores, i fins i tot sis, a determinat­s col·lectius profession­als que ho requereixe­n per les seves caracterís­tiques. Per al gruix de repartidor­s es manté en els 30 minuts de rigor, correspone­ntment senyalitza­ts per mitjà de l’aplicació mòbil que utilitzen tots els profession­als.

L’acord a què s’ha arribat per ampliar les hores permeses suposa un acostament de posicions entre el govern municipal i el Consell de Gremis, que és un dels signants del manifest, impulsat per Foment del Treball, contra la política de mobilitat de l’Ajuntament, que consideren perjudicia­l per a la mobilitat privada.

“És un acord treballat que introdueix elements necessaris per ser més eficients”, va celebrar el president del Consell, Joan Guillén, després de la firma del conveni amb la regidora de Mobilitat,

Els 30 minuts de què disposen tots els profession­als es poden ampliar a dues o sis hores si està justificat

Rosa Alarcón, que ho considera “un punt d’inici per continuar avançant i mirar d’arribar a més acords”.

Alarcón va voler deixar clar que, després d’unes setmanes de via lliure per als repartidor­s a fi de garantir el subministr­ament bàsic a Barcelona, ha arribat l’hora de “recuperar la disciplina a la ciutat”. En aquest sentit van els blocs de formigó instal·lats a Consell de Cent per evitar l’aparcament en l’espai tret al cotxe.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Blocs de formigó impedeixen aparcar al carrer Consell de Cent
CÉSAR RANGEL Blocs de formigó impedeixen aparcar al carrer Consell de Cent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain