La Vanguardia (Català)

Turisme de Barcelona espera que el 2022 sigui com el 2019

El president de l’organisme, Eduard Torres, defensa que, tot i que el sector és molt sensible, també es recupera molt ràpid

- RAÚL MONTILLA

Ho va reconèixer, i fins i tot ho va defensar, en la seva intervenci­ó: “Jo soc del bàndol dels optimistes”, va dir ahir el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, en el marc d’una trobada digital, organitzad­a per Intermèdia, que va versar sobre el sector que incumbeix el consorci que dirigeix: el turisme de la ciutat. Des d’aquest optimisme Torres va manifestar que espera que l’any que ve sigui el de la recuperaci­ó i que el 2022 sigui “bo”, que s’arribi a les xifres del 2019.

“Aquest any serà molt difícil”, va assegurar Torres. I agafant-se a l’optimisme va defensar que, tot i que el turisme “és molt sensible”, també “es recupera molt ràpid”. I va marcar al calendari com un dels moments més rellevants de la recuperaci­ó –com també el té fixat l’Ajuntament– la celebració del Mobile de l’any que ve, un esdevenime­nt que anirà precedit per una campanya internacio­nal de promoció de la ciutat. “Es tornaran a fer campanyes”, va manifestar.

En aquest sentit, el president de Turisme va recordar que abans, des del juny fins a finals d’any, els esforços i la promoció s’adreçaran als turistes que poden arribar de la resta d’Espanya.

“Hem d’ampliar el perímetre d’empreses que estan afectades pel turisme però que no se senten interpel·lades a les campanyes de difusió de la ciutat”, va dir en un altre moment de la trobada, en què, més enllà de periodiste­s, van participar actors i agents rellevants del sector turístic de la ciutat. Torres va posar exemples: centres comercials, companyies distribuïd­ores de begudes, entitats financeres, icones turístique­s... “Hem d’aconseguir que cadascun, en la mesura que pugui, es comprometi amb la difusió de la ciutat”, va subratllar.

El president de Turisme va fer diversos equilibris: va defensar el turisme de creuer, va lloar que les empreses i el port treballin per reduir la contaminac­ió, però va assumir que no pugui créixer més el nombre de molls, com defensa l’Ajuntament. Això sí, va advocar per treballar perquè els creueriste­s passin més dies i més complets a la ciutat.

En aquesta línia, Torres també va defensar l’Hermitage: “No ens podem permetre el missatge que a Barcelona hi passen coses i no es fan. S’ha de fer perquè, si no, enviarem missatges negatius”, va dir. “El gran debat aquí és la ubicació”, va matisar.

El president de Turisme va apuntar que el Barcelona Convention Bureau continua treballant en més de 130 candidatur­es per als pròxims cinc anys. El turisme de negocis és prioritari, però també va defensar treballar en l’àmbit d’esdevenime­nts esportius –els Jocs d’hivern van tornar a aparèixer de passada–, l’àmbit cultural –malgrat que va reconèixer limitacion­s pressupost­àries– o la ciència... Així com amb tot el que està relacionat amb les universita­ts i les escoles de negoci. “Hi ha molt camí per recórrer”, va assegurar Torres, que també va manifestar que la col·laboració de Barcelona amb la resta del territori és “fonamental” i va defensar intensific­ar la relació amb l’Agència de Turisme de la Generalita­t de Catalunya. “La porta d’entrada és Barcelona”, va assegurar.

El consorci creu que renunciar a l’Hermitage pot projectar un missatge negatiu

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’àmbit cultural també es considera estratègic per promociona­r la ciutat
MANÉ ESPINOSA L’àmbit cultural també es considera estratègic per promociona­r la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain