La Vanguardia (Català)

La conquesta dels no llocs

Els ciutadans s’apropien d’espais solitaris per escampar-se segurs durant la desescalad­a

- Informació elaborada per: SILVIA ANGULO, LUIS BENVENUTY, DAVID GUERRERO, RAÚL MONTILLA I ÓSCAR MUÑOZ

Llocs desconegut­s o poc freqüentat­s s’han convertit durant el desconfina­ment en nous pols d’atracció. Polígons industrial­s, carreteres, carrers d’urbanitzac­ions i zones portuàries han adquirit un nou paper. La necessitat de passejar o de practicar esport, primer de manera individual o per parella i ara en grups, mantenint les distàncies per evitar la propagació del virus, ha convertit aquests espais a estones solitaris en espais plens de vida.

Fer un volt a partir de les vuit del vespre per la zona industrial del Bon Pastor, a Sant Andreu, sorprèn propis i estranys. La multitud que sol anar al proper centre comercial de La Maquinista ara es mou pels carrers que l’envolten com si fos un nou mercat urbà. Passa el mateix a la zona industrial entre l’Hospitalet i Cornellà, on veïns de tots dos municipis passegen al seu aire fugint de parcs i zones urbanes on és impossible guardar la distància recomanada. Uns quilòmetre­s més enllà la carretera que uneix Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, al costat de la ciutat esportiva del Barça, s’ha hagut de tallar al trànsit per garantir la seguretat dels usuaris. Un vial per on només circulaven cotxes ara és un punt de trobada d’aquests dos municipis.

La pandèmia també ha fet que espais poc freqüentat­s per a passejos familiars, com carrers d’urbanitzac­ions, on moltes vegades les voreres són mínimes, també s’omplin de vida. El passeig portuari que condueix al World Trade Center de Barcelona, un lloc tradiciona­lment menystingu­t per la ciutadania, és l’últim descobrime­nt de skaters, patinadors i amants de les piruetes a cavall d’una BMX.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La carretera que uneix Sant Joan Despí amb Sant Feliu es talla al trànsit a les vuit del vespre per la gran afluència de persones
LLIBERT TEIXIDÓ La carretera que uneix Sant Joan Despí amb Sant Feliu es talla al trànsit a les vuit del vespre per la gran afluència de persones
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Una parella amb el gos al polígon Famades, entre l’Hospitalet i Cornellà
MANÉ ESPINOSA Una parella amb el gos al polígon Famades, entre l’Hospitalet i Cornellà
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Passejants a la zona industrial del Bon Pastor
MANÉ ESPINOSA Passejants a la zona industrial del Bon Pastor
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Una família es distreu en un carrer d’una urbanitzac­ió de Vallirana
ÀLEX GARCIA Una família es distreu en un carrer d’una urbanitzac­ió de Vallirana
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Els skaters han descobert el moll de Barcelona
ÀLEX GARCIA Els skaters han descobert el moll de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain