La Vanguardia (Català)

‘La que se avecina’ es veurà abans a Amazon que a Telecinco des d’avui

Els nous episodis de la temporada 12 no s’emetran en obert abans de la tardor

- BEGOÑA CORZO

La primera part de la temporada 12 de La que se avecina arriba avui a la pantalla petita i ho fa amb un canvi de tauler de joc: la comunitat de veïns continuarà vivint a Montepinar, però les seves peripècies desembarca­ran a Amazon Prime Video abans que a Telecinco, un cop de timó amb què Mediaset torna a demostrar que la seva estratègia de ficció passa per donar tot el protagonis­me a les plataforme­s.

La ficció coral que va començar el 2007 com a digna successora d’Aquí no hay quien viva pot presumir, tretze anys després, de ser un dels productes més reeixits de la televisió generalist­a. Aquesta nova incorporac­ió se suma als continguts de Mediaset anunciats al febrer com a estrenes en exclusiva a Amazon Prime, entre les quals hi ha les sèries Caronte i Madres, les segones temporades de Señoras del (h)AMPA i El pueblo i les docusèries La familia del baloncesto español i De la vida al plato.

“És una bona jugada per als que ens segueixen i és una bona jugada d’Amazon Prime”, explicava José Luis Gil en la presentaci­ó del nou lliurament. “Jo prefereixo que els seguidors tinguin l’oportunita­t de veure el material nou sense haver d’esperar un any o any i mig, quan a la cadena li vagi bé per programaci­ó”, argumentav­a l’actor, que interpreta el formal Enrique i que aquesta temporada es convertirà en company de pis d’en Bruno (Luis Merlo), una estranya parella que donarà lloc a situacions molt divertides.

El seu company de repartimen­t, Pablo Chiapella (l’Amador), també creu que l’estrena a Amazon “és un regal molt merescut als seguidors i històrics de la sèrie, que podran gestionar el contingut al seu gust”. Sobre el seu personatge, explica que “l’Amador intenta recuperar la proximitat amb els seus fills. Ha tingut un desengany amorós i el que vol és recuperar la família”.

Jordi Sànchez (Antonio Recio) apunta, per la seva banda, que el seu personatge “em continua fent molta gràcia, continuo rient com el primer dia. Això és un mèrit increïble dels guionistes quan ja acumulen dotze o tretze anys escrivint”, i reconeix que malgrat que a Recio “li passen coses noves, continua sent igual d’homòfob, xenòfob i masclista. No canvia”.

Sobre en Fermín, Fernando Tejero no vol donar gaires pistes: “El meu personatge sí que és cert que té canvis”. I Loles León anuncia, sobre el futur de la Menchu, que “s’acosten revolts perillosos”. La Raquel, el personatge de Vanesa Romero, “haurà de fer front a una proposició, de la qual no puc revelar res més”, explica l’actriu. Els actors reconeixen que no pensen gaire en el final d’aquesta comèdia coral o en el futur dels seus personatge­s: “Ho deixem en mans dels guionistes i creadors. És mèrit d’ells”, explica Gil.

L’acord de Mediaset i Amazon estableix que el 29 de maig s’estrenaran els vuit primers capítols de la temporada a la plataforma, almenys cinc mesos abans que arribin a Telecinco; és a dir, que abans de la tardor no es veuran en obert. Estan pendents d’acabar el rodatge vuit més, que també s’estrenaran en exclusiva a Amazon Prime els pròxims mesos. Els enregistra­ments ja s’han reprès, amb mesures de protecció contra el coronaviru­s. Prova d’això és la foto que Alberto Caballero ha compartit a Twitter, en què el creador, guionista i productor de la comèdia veïnal apareix al set de rodatge amb una mascareta que li tapa gairebé tota la cara. “Segon dia d’enregistra­ment. Zero contacte humà. Tenim més monitors al plató que al MediaMarkt”, diu de broma Caballero.

 ?? MANUEL FIESTAS MORENO / MEDIASET / AMAZON PRIME VIDEO ?? Els veïns de Montepinar en una de les seves reunions habituals
MANUEL FIESTAS MORENO / MEDIASET / AMAZON PRIME VIDEO Els veïns de Montepinar en una de les seves reunions habituals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain