La Vanguardia (Català)

‘Drive in’ per a una pandèmia amb ‘Joker’

Golmés inaugura demà l’únic autocinema de Catalunya

- PAU ECHAUZ

El vell aparcament de la gloriosa discoteca Big Ben, al municipi de Golmés, al límit amb Mollerussa, un referent històric del lleure i la diversió, es convertirà demà al vespre en el primer autocinema de Catalunya, una de les primeres ofertes per reactivar el lleure de cap de setmana encara en plena lluita contra el virus. Ahir es van començar a muntar les infraestru­ctures com la pantalla –de més de deu metres–, els espais per als cotxes, llums i altaveus. L’autocinema, un drive in per a una pandèmia, ahir tenia venudes unes 80 entrades, però només té capacitat per a uns cent cotxes, dues-centes entrades a cinc euros, de les quals un 20 per cent es destinarà a lluitar contra la Covid-19.

Jordi Castanyer, propietari del restaurant Resquitx, al costat de la gran esplanada, va consultar la idea amb Pere Aumedes, director del Circuit Urgellenc, i tots dos van rebre el suport entusiasta de l’alcalde de Golmés, Jordi Calvis, que ha gestionat tots els permisos i ha dictat les normes de seguretat i higiene necessàrie­s per obrir el recinte. “Volem que sigui un autocinema solidari, cultural i comarcal. Començar a reactivar la gent i oferir cinema, menjar i beguda, amb totes les garanties sanitàries”, afirma Castanyer.

Pere Aumedes, propietari de diverses sales d’exhibició en diferents localitats de Lleida, té una provada experiènci­a a organitzar cinema a l’aire lliure, ja que durant l’estiu una de les activitats de la festa major és una sessió de cinema a la fresca. Per a la sessió inaugural, una reestrena de tant d’èxit com Joker, que es podrà sentir pels altaveus del cotxe sintonitza­nt el 106.3 al dial. Durant les pròximes sessions, divendres i dissabte del mes de juny, està previst un clàssic del gran cinema de Hollywood, Tauró, i Las aventuras del Dr. Dolittle.

Pel que fa a l’espai de restauraci­ó, dos camions de cuina de carrer atendran els clients amb hamburgues­es i patates fregides. Totes les comandes s’hauran de fer i pagar amb aplicacion­s mòbils. Jordi Castanyer s’ha reservat la venda de crispetes i begudes. La iniciativa també rep el suport de l’Ajuntament de Mollerussa.

Totes les entrades s’han venut per internet i el personal indicarà als clients el lloc d’aparcament, amb parcel·les separades dos metres i mig per cada banda i de deu metres al davant. L’espai de begudes i restauraci­ó també ha estat senyalitza­t i s’exigirà mascareta. Tots els pagaments es faran amb el mòbil i es facilitarà gel desinfecta­nt per a qui ho necessiti. L’organitzac­ió adverteix que les entrades no es facilitara­n presencial­ment.

Per Castanyer i Pere Aumedes, l’autocinema suposa un petit impuls per tornar a recuperar l’activitat, des que el 15 de març es van tancar restaurant­s i cinemes. “D’alguna manera ens hem de començar a recuperar, per nosaltres i per la gent que vol tornar a sortir, a prendre alguna cosa o a veure una pel·lícula”, afirmen.

 ?? MERCÈ GILI ?? Jordi Castanyer assenyala el lloc on s’instal·larà la pantalla
MERCÈ GILI Jordi Castanyer assenyala el lloc on s’instal·larà la pantalla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain