La Vanguardia (Català)

El MNAC obrirà el dia 10 amb un bus llançadora des de la plaça Espanya

- TERESA SESÉ

El MNAC ja està a punt per reobrir. Després del tancament decretat per la Covid-19, el Museu Nacional tornarà a obrir les portes el 10 de juny amb la novetat que els caps de setmana (divendres, dissabtes i diumenges) els visitants disposaran d’un autobús llançadora gratuït des de plaça Espanya. El museu, que sempre ha lamentat la falta de connexions amb la muntanya de Montjuïc (només hi ha un autobús públic i la parada és a una bona distància de la porta del museu) vol facilitar així l’entrada al màxim nombre de visitants, incloent-hi les persones d’edat avançada o amb problemes de mobilitat per a qui les dificultat­s d’accés han estat històricam­ent un element dissuasiu. L’autobús tindrà una freqüència de 20 minuts durant l’horari del museu.

“Sempre ens hem volgut dirigir a una audiència més àmplia i tenir una relació estreta amb les comunitats locals; ara tenim una oportunita­t per avançar en aquesta direcció”, assenyala Pepe Serra. El museu també adapta els horaris. Hi haurà dos dies festius (dilluns i dimarts) en lloc d’un, però a canvi els diumenges obrirà com una jornada normal de 10 hores a 20 hores. Mantindrà l’entrada gratuïta els dissabtes a la tarda i el primer diumenge de mes, i durant els mesos d’estiu llançarà una oferta promociona­l de 2x1 a l’entrada general del museu.

A causa de les restriccio­ns sanitàries l’aforament màxim s’ha reduït a un 30%, cosa que permet un màxim de 800 persones a dins de manera simultània. La idea és que el públic pugui gaudir d’una visita segura. S’extremaran les mesures d’higiene posant a disposició del públic 150 dispensado­rs d’hidroalcoh­ol i mascaretes. També es potenciarà l’adquisició d’entrades en línia, els itineraris i les distàncies de seguretat estaran senyalitza­ts, i les audioguies se substituir­an per visites guiades a través dels telèfons mòbils.

Pel que fa a la programaci­ó, a més de totes les col·leccions, es podran visitar les exposicion­s d’Aurèlia Muñoz, Nuar l’espai ,i Son. Empremtes i figuracion­s a les valls d’Àneu, d’Oriol Vilapuig, un projecte inaugurat un dia abans del tancament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain