La Vanguardia (Català)

Anglaterra i Itàlia tornen

La Premier pacta el retorn el 17 de juny i la Serie A s’hi tornarà a posar el 20

- ANNA BUJ ROBERTO RODRÍGUEZ

La pilota tornarà a rodar a Anglaterra el 17 el juny, data que ahir van acordar els clubs de la Premier League en una de les múltiples reunions que hi ha hagut des de l’aturada obligada pel coronaviru­s. El primer objectiu serà posar la competició al dia, per això els primers partits a disputar-se seran l’Aston Villa-Sheffield United i el Manchester City-Arsenal, ajornats de la jornada 28. Serà a partir del 20 de juny quan la competició tornarà amb total normalitat.

Salvat l’obstacle de determinar una data, ara els clubs hauran d’arribar a un acord amb els grans operadors de televisió sobre els drets, ja que aquests últims esperen que els partits es devaluïn perquè s’han de disputar a porta tancada.

Aquest retorn, que evitarà pèrdues estimades en més de 1.000 milions de lliures, s’ha pogut dur a terme gràcies al vistiplau del Govern britànic, a la bona marxa de la Bundesliga, que fa setmanes que es juga, i al progressiu retorn als entrenamen­ts dels equips. El Liverpool, amb 25 punts d’avantatge sobre el Manchester City, està molt a prop d’aixecar el seu primer títol de lliga en 30 anys.

Mentrestan­t, a Itàlia també hi ha una data per a l’esperat retorn de la Serie A, el 20 de juny. Ho va anunciar ahir el ministre d’Esports d’aquest país, Vincenzo Spadafora, després d’una reunió amb els principals dirigents del futbol italià i el president de la Federació de Futbol italiana (FIGC), Gabriele Gravina, i el de la Lliga de la Serie A, Paolo Dal Pino.

Spadafora també va dir que la seva “esperança” és que la setmana anterior, el 13 de juny, es puguin reprendre les semifinals de la Copa Itàlia. La competició de Copa va ser interrompu­da després que es juguessin les anades de les dues semifinals (Milan-Juventus 1-1 i Inter de Milà-Nàpols 0-1), i el ministre no exclou que el torneig es pugui tancar fins i tot abans de la represa de la Serie A.

“Itàlia està repartint i l’esport serà protagonis­ta d’aquesta etapa”, va declarar davant els mitjans de comunicaci­ó.

El calendari italià serà molt ajustat. Queden per disputar dotze jornades a més de quatre partits que es van ajornar perquè es jugaven a les regions del nord més castigades pel virus. Els partits es jugaran a porta tancada i amb un màxim de 300 persones als estadis. En el cas que augmenti la corba de contagis i s’hagi d’interrompr­e altre cop la competició, la federació té un pla B –un sistema d’eliminatòr­ies per elegir el campió i els clubs de descens– i també un pla C –deixar la classifica­ció tal com està ara–.

 ?? PAUL ELLIS / AFP ?? Jürgen Klopp, entrenador d’un Liverpool que té molt a prop el títol a la Premier
PAUL ELLIS / AFP Jürgen Klopp, entrenador d’un Liverpool que té molt a prop el títol a la Premier

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain