La Vanguardia (Català)

El tancament és una “dolorosa crida d’atenció”, avisa la patronal Anfac

- MADRID

L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) va assenyalar ahir que el tancament de les plantes que Nissan té a Catalunya suposa una “ineludible i dolorosa crida d’atenció” per a totes les administra­cions públiques respecte de la situació de la indústria de l’automoció a Espanya.

Així ho va manifestar el director general de l’organitzac­ió patronal, José López-Tafall, qui va considerar “indispensa­ble mobilitzar ja, de manera molt urgent, recursos per contenir aquesta situació” en la qual es troba el sector de l’automòbil a Espanya per la crisi del coronaviru­s.

López-Tafall va advertir a través d’un comunicat que Anfac no valora la decisió empresaria­l i estratègic­a de la companyia, però sí que va defensar que “aquest ha de ser l’últim tancament i una pedra de toc per treballar durament que les nostres fàbriques siguin les més competitiv­es d’Europa”. El director general de l’associació –Anfac està presidida des del 2018 per José Vicente de los Mozos, vicepresid­ent de fabricació i logística del grup Renault i president de Renault España– va recalcar que la indústria automobilí­stica espanyola “és una joia que cal protegir”. A més, va ressaltar que la pandèmia ha col·locat l’automoció “en una situació difícil”, perquè es tractar de l’únic sector industrial que ha tingut pràcticame­nt tota la cadena de valor tancada durant més de mes i mig.

Segons les previsions d’Anfac, es deixen de fabricar 700.000 vehicles a Espanya durant el 2020, la qual cosa col·loca la producció total en l’entorn dels dos milions d’unitats, una xifra que no es registrava des de l’última gran crisi econòmica.

“Aquest ha de ser l’últim tancament i una pedra de toc per treballar durament que les nostres fàbriques siguin les més competitiv­es d’Europa. La indústria de l’automoció necessita un compromís-país i una estratègia a mitjà termini, un projecte estratègic, que, a curt termini, impliqui mesures específiqu­es d’estímul del mercat i mantenimen­t de la indústria, ràpides i intenses que ens permetin superar la crisi”, va afegir López-Tafall.

La proposta d’Anfac, plasmada en el pla Automòbil 2020-40 ,ja planteja les bases del ’“estratègia país” que permetria mantenir l’alta competitiv­itat d’aquesta indústria mentre afronta els reptes de la nova mobilitat del futur. Aquest repte, defensa, ha d’impulsar encara més el pes de l’automoció a Espanya en la seva aportació al PIB, a l’ocupació i a la societat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain