La Vanguardia (Català)

Belvo capta 9 milions per a la seva plataforma de finances

Els fons estrangers Kaszek i Founders Fund lideren la ronda

- BLANCA GISPERT

La start-up Belvo ha aconseguit 10 milions de dòlars (9 milions d’euros) en una ronda de finançamen­t liderada pel fons argentí Kaszek Ventures i el fons californià Founders Fund, que ha invertit en empreses com Facebook, SpaceX, Spotify o Airbnb.

La companyia barcelonin­a està especialit­zada en el desenvolup­ament d’una plataforma de processame­nt de dades bancàries que comerciali­tza a empreses del sector de les finances digitals. Els fundadors, Pablo Viguera i Oriol Tintoré, expliquen que el capital obtingut “s’invertirà en la millora del producte i en l’expansió del negoci a Llatinoamè­rica”.

Belvo va néixer fa un any amb l’objectiu de vendre la seva plataforma al mercat llatinoame­ricà, on solucions com la seva encara no estan tan implantade­s com a Europa. “Vam detectar aquesta necessitat i ens vam llançar a emprendre”, explica Viguera, que comptava amb trajectòri­a al sector. Al costat de Tintoré, havia dirigit durant un any Verse, una start-up de pagaments digitals, i anteriorme­nt va estar al capdavant del neobanc Revolut a Espanya.

A la primavera de l’any passat, els emprenedor­s van llogar oficines a Barcelona Activa i van començar amb el desenvolup­ament del producte, que no van llançar fins al gener del 2020. Pel camí, van aixecar tres milions de dòlars (uns 2,7 milions d’euros) de diversos inversors internacio­nals com Maya Capital, Venture Friends o Latinia, i de diversos inversors particular­s, entre els quals destaca David Vélez, el fundador del neobanc colombià Nubank i Andrés Bilbao, cofundador de la start-up de repartimen­t a domicili Rappi.

Actualment, la propietat de l’empresa està repartida entre els fundadors i els inversors. Viguera prefereix no revelar els percentatg­es de distribuci­ó del capital i assegura que té el control de la gestió del negoci en el consell, on els fundadors comparteix­en taula amb Nicolás Szekasy, de Kaszek Ventures.

A les seves mans es troba ara l’expansió del negoci a Llatinoamè­rica. En el que porten d’any, han aconseguit clients a Mèxic, on han obert una filial, i ara tenen plans d’expandir-se a Colòmbia i el Brasil. “Part dels diners de la ronda aniran destinats a l’obertura d’oficines en els dos països i una altra part, a la millora de la tecnologia. Volem sofisticar el software, de manera que els clients disposin d’informació elaborada sobre els usuaris, d’informes i recomanaci­ons”.

Viguera no comparteix la previsió de facturació de finals d’any. Només indica que s’ha marcat l’objectiu d’assolir al voltant de 50 de clients. De moment, “en té algunes desenes a Mèxic, la gran majoria dels quals pertanyen al sector de les finances digitals”.

D’altra banda, l’empresa preveu triplicar la plantilla d’aquí un any. Ara ocupa 25 persones, la meitat a Barcelona i l’altra meitat a Mèxic.

L’empresa va ser fundada l’any passat per exdirectiu­s de Verse i està enfocada al mercat llatinoame­ricà

 ?? LV ?? Pablo Viguera i Oriol Tintoré, fundadors de Belvo, a la seu de l’empresa, a Barcelona Activa
LV Pablo Viguera i Oriol Tintoré, fundadors de Belvo, a la seu de l’empresa, a Barcelona Activa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain