La Vanguardia (Català)

Polèmica a Itàlia pel comentari sexista d’un senador a una ministra

-

Dura setmana per a la ministra d’Educació italiana, Lucia Azzolina. Amb les ofenses i amenaces rebudes a través de les xarxes socials per la decisió de suspendre les classes fins al setembre, Azzoli està en boca de tots a Itàlia per un comentari sexista de Giuseppe Moles, representa­nt al Senat. “Li recordo, ministra, que l’escola requereix credibilit­at i serietat, i la credibilit­at és com la virginitat: qui la perd no la recupera”, va etzibar públicamen­t el polític de Forza Italia després d’analitzar la gestió de la ministra en la crisi de la Covid-19.

Les reaccions no es van fer esperar. El Moviment 5 Estrelles (M5E), partit al qual pertany Azzoli i que governa a Itàlia junt amb el Partit Democràtic de Giuseppe Conte, va exigir immediatam­ent una disculpa. La senadora Barbara Floridia va recordar al polític conservado­r que aquesta desafortun­ada comparació l’hi feia a “una dona, una ministra, que en els últims dies ha patit tota mena d’atacs i insults”. Moles es va disculpar, encara que va negar que el seu comentari fos sexista.

La tensió social al país ha obligat Azzoli, de 37 anys, a portar escorta des d’aquesta setmana per garantir la seva seguretat. El mateix passa amb dos polítics més: Pierpaolo Sileri, viceminist­re de Sanitat i senador de l’M5E; i Attilio Fontana, president de la Llombardia, la regió més castigada per la pandèmia, i membre de la Lliga Nord de l’ultradretà Matteo Salvini. A Milà van aparèixer pintades acusant Fontana d’“assassí”. Els serveis antiterror­istes han obert una investigac­ió.

El Ministeri d’Educació italià va comunicar dijous les mesures de seguretat que seguiran en la reobertura de les escoles el proper setembre, atenent-se a les indicacion­s del comitè cientifico­tècnic sobre el coronaviru­s. En declaracio­ns a la cadena RAI, la ministra Azzoli va assegurar que després de l’estiu els alumnes “sentiran sonar el timbre una altra vegada”.

Al document emès, es preveu un espai interperso­nal d’almenys un metre que s’haurà de garantir a les aules amb la separació dels pupitres, però també als laboratori­s, a les sales de conferènci­es, als teatres escolars..., mentre que serà de dos metres per a les activitats que es realitzin al gimnàs.

A més, la màscara serà obligatòri­a per a tots els alumnes més grans de sis anys durant tot el període que es trobin a les instal·lacions de l’escola, tret d’excepcions, com quan es realitzi l’activitat física.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain