La Vanguardia (Català)

L’assessor de Johnson es planteja dimitir a final d’any

- LONDRES

David Cummings, el principal, i polèmic, assessor del primer ministre britànic, Boris Johnon, està disposat a presentar la dimissió, però no abans de finals d’any. Així ho informa almenys el diari Daily Mail citant fonts que asseguren que en sis mesos serà fora.

Cummings ha rebut pressions del partit conservado­r perquè dimiteixi, després de la violació del confinamen­t per la pandèmia, almenys en dues ocasions. En una d’elles, va conduir fins a 400 quilòmetre­s de Londres; en una altra ocasió es va desplaçar a 100 quilòmetre­s, a Barnard Castle, segons revelava dijous The Telegraph.

Les crítiques li han plogut a Cummings des de tots els grans partits, mentre Johnson –qui va haver, per cert, de ser internat per coronaviru­s– es feia el desentès en defensa de l’assessor. Dilluns passat, Cummings va oferir una inusual conferènci­a de premsa en la qual va justificar amb arguments peregrins el seu viatge al nord d’Anglaterra el març passat per veure la família

David Cummings va violar dues vegades el confinamen­t, a 100 i 400 quilòmetre­s de la capital

i amb la seva dona, que tenia símptomes de Covid-19. Va afirmar que hauria d’haver donat explicacio­ns abans sobre les circumstàn­cies d’aquest viatge però ni tan sols va voler reconèixer com un error aquesta violació del confinamen­t. També va assenyalar llavors que no havia presentat la renúncia al primer ministre.

David Cummings va ser l’arquitecte, el 2016, de la campanya per convèncer els britànics del Brexit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain