La Vanguardia (Català)

Un passatger contagiat puja a un avió i n’obliga 14 més a fer quarantena

- LAS PALMAS

El passatger d’un vol de Madrid a Lanzarote va ser aïllat ahir quan va arribar a l’aeroport César Manrique després d’haver donat positiu en un test que s’havia fet abans d’emprendre el viatge –quan ell encara no en sabia el resultat– perquè havia estat en contacte estret amb la seva mare, morta a causa de la Covid-19.

L’home, a qui se li ha obert un expedient sancionado­r per haver viatjat sabent que no tenia els resultats de la prova PCR, va pujar a l’avió després d’assistir a l’enterramen­t de la seva mare.

El protocol de prevenció de contagis es va activar en ple vol, després que el Departamen­t de Salut Pública de Castella i Lleó comuniqués que acabava de rebre els resultats positius de l’anàlisi d’una persona que es dirigia a Lanzarote.

El Govern de les Canàries va anunciar que demanarà una investigac­ió sobre la conducta del passatger, que va obligar a sotmetre a quarantena de dues setmanes no només a ell, sinó també als 14 passatgers que ocupaven els seients més propers. L’avió haurà de ser desinfecta­t.

A última hora de la tarda d’aquest divendres un segon passatger del mateix vol va haver de ser atès en un hospital després de presentar símptomes, segons va explicar el portaveu del Govern de les Canàries, Júlio Pérez.

Els vols des de la Península a les illes encara estan limitats a causes taxades i exigeixen la signatura d’una declaració responsabl­e sobre la situació sanitària de l’interessat. Durant les fases de la desescalad­a (Lanzarote està en fase 2 i Madrid i Castella i Lleó en 1) només es pot volar a les Canàries

per motius de feina, per tornar a la residència habitual, per la necessitat de tenir cura de familiars o per força major.

El Govern canari revisarà si el passatger, a qui se li tornarà a repetir el test d’aquí set dies, complia alguna d’aquestes circumstàn­cies i si va signar una declaració irregular, ja que considera irresponsa­ble que embarqués estant pendent del resultat del test.

L’home resideix a Ciudad Real (Castella-la Manxa) tot i que no és la seva comunitat, sinó la de Castella i Lleó, que és la que tenia els resultats de les anàlisis i va donar l’alerta sanitària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain